Як позбутися "гормонів" та антибіотиків у курці: ТОП-3 способи, які доступні всім

Куряче м'ясо –- один із найбюджетніших і найпростіших у приготуванні продуктів, який може бути основою для приготування відбивних, котлет, бульйону, а також його можна додавати до салатів, передають Патріоти України.

Курячі гомілки можна смачно запікати з травами та овочами в духовці, а також робити шашлик із філе. Крила можна запікати та смажити. М'ясо з домашньої курки найкорисніше, тому що птах вживає в їжу екологічні продукти, а ось м'ясо з магазину часто може бути з антибіотиками.

Редакція FoodOboz ділиться 3 корисними порадами, як правильно готувати магазинну курятину, щоб у ній не залишилося антибіотиків та гормонів. Корисні поради було опубліковано у виданні"Zycie.news".

1. Варити двічі курку

Перше правило – не варити з купленої курки бульйон та суп. Оскільки в процесі варіння більшість токсинів з м'яса потрапляє у воду. Дуже важливо ще знати, що якщо ви все ж таки варите таке м'ясо, першу воду потрібно обов'язково злити після закипання, а потім злийте воду і залийте курку чистою водою. Саме це дозволить позбутися більшої частини шкідливих речовин.

2. Добре помити і викинути всі нутрощ

Ще дуже важливо знати, що перед тим, як готувати магазинний продукт, його потрібно ретельно помити і видалити всі внутрішні органи. Навіть якщо курку потрошили, добре її промийте, оскільки у внутрішній частині накопичується більшість токсинів.

3. Позбавтеся шкіри і замочіть м'ясо в розчині з води з сіллю, лимонним соком

Це найкращий спосіб позбавитися хімії, яка може бути в м'ясі – зняти шкіру. Для приготування розчину візьміть літр води та 3-4 столові ложки солі, додайте декілька столових ложок лимонного соку, перемішайте і викладіть м'ясо в розчин. Залиште маринуватися протягом декількох годин, а потім злийте рідину і залийте новим розчином з тих же компонентів. Ще можна залити куряче м'ясо мінеральною водою та залишити на декілька годин, це також допоможе прибрати з м'яса хімію.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...