Як позбутися колорадського жука без хімії - простий рецепт для городників

Колорадський жук - небезпечна комаха, здатна повністю знищити посадки картоплі, баклажанів, томатів, перцю та інших пасльонових. Досвідчені садівники радять боротися зі шкідником за допомогою сухої гірчиці та оцту, передають Патріоти України.

Так, у разі правильного приготування та обробки кущів гірчиця з оцтом та господарським милом допомагає проти колорадського жука та інших шкідників картоплі: попелиці, слизу, дротяника, мідяниці, плодожорок, кліщів. При цьому суха гірчиця — нешкідливий органічний засіб, який не завдає шкоди людям, свійським тваринам та птахам, пише kartofan.org.

Зазначимо, що оцет та гірчиця не вбивають, а лише відлякують колорадських жуків неприємним запахом та смаком. Після нанесення розчину дорослі особини шукають інші картопляні кущі, що мають звичний аромат, а личинки менше обгладжують листя, яке після обробки стає кисло-гірким.

Оцет із гірчицею можна поєднувати з іншими хімічними препаратами та отрутами, націленими на знищення жуків.

Інгредієнти:

• суха гірчиця (порошок) — 100 г (5−6 столових ложок);
• оцет (9%) — 150 мл;
• господарське мило — 50 г;
• вода — 10 літрів.

Оцет посилює неприємний запах гірчиці, відлякуючи жуків. Господарське мило сприяє закріпленню розчину на листі, в результаті засіб не змивається росою або слабким дощем, що збільшує термін дії. Можна обійтися без мила та оцту, але ефективність буде у кілька разів нижчою.

Спосіб приготування:
1. Гірчицю залити окропом (10 літрів), перемішати, накрити і залишити на 24 години в темному місці з кімнатною температурою для настоювання.
2. Господарське мило натерти на тертці.
3. Додати в гірчичний настій оцет та мило. Перемішати.
4. Профільтрувати готовий засіб через бинт або марлю, складену в 2−3 шари.
5. Повністю обприскати кущі картоплі — листя з двох сторін та стебла, щоб не залишилося необроблених місць. Залишки розчину рівномірно вилити в міжряддя.

Обприскування потрібно проводити вдень у сонячну безвітряну погоду, доки личинки та жуки інтенсивно харчуються. Не повинно бути дощу, сильної роси, туману та підвищеної вологості. Залежно від погодних умов термін ефективної дії гірчиці та оцту — 4−12 діб. За потреби обробку можна проводити 4−5 разів за сезон.


А ви це знали? Заряджання смартфона можна прискорити натисканням лише однієї кнопки

четвер, 9 травень 2024, 18:45

Наразі багато людей користуються смартфонами, але зазвичай ігнорують сім правил правильної зарядки гаджета. Втім, бувають випадки, коли телефон потрібно дуже швидко зарядити. Виявляється, достатньо натиснути на смартфоні одну кнопку, щоб зарядка відбув...

Дізнайтеся свій душевний стан - тест у картинці

четвер, 9 травень 2024, 18:12

Душевний стан людини не визначається його настроєм або характером. Цей показник залежить від наявності негативних емоцій і переживань, а також від того, як людина на них реагує. Часто ми настільки глибоко ховаємо почуття, що самі насилу можемо оцінити ...