Лід, який утворюється у морозильній камері, є вагомою причиною час від часу повністю розморожувати холодильник. Але процедура це досить трудозатратна і експерти не радять проводити її надто часто, щоби не зіпсувати прилад, передають Патріоти України.
І тут постає питання, що робити з морозилкою, в якій лід намерзає швидко і товстим шаром? Насправді існує ефективний лайфхак, який дозволяє сповільнити цей процес. OBOZ.UA розповідає про нього детальніше.
Розморожуйте камеру розчином солі
В будь-якому разі боротьба з надмірним намерзанням повинна починатись із розмороження та чищення морозильної камери. Зробити це швидко та ефективно допоможе звичайна солона вода.
Насамперед відключить прилад від мережі, відчиніть дверцята і поставте всередину камери миску із гарячою водою. Поки вона буде діяти, приготуйте сольовий розчин для чищення – у склянці теплої води розчиніть 2 столові ложки звичайної солі. Цю суміш перелийте у пляшку з розпилювачем і обприскайте нею всі стінки морозилки. Залиште засіб діяти, але за потреби змініть ємність із гарячою водою.
За кілька хвилин лід почне легко відставати від стінок камери. Знімайте його акуратно, щоби не пошкодити деталі. Після цього помийте морозилку. Після висихання корисно буде обробити її перекисом водню чи хлоргексидином, які допоможуть продезінфікувати камеру, в якій нерідко зберігаються м’ясо та риба.
Як обробити морозилку проти намерзання
Сповільнити утворення льоду в морозилці допоможе звичайний гліцерин. Коли камера висохне після миття та дезінфекції, візьміть засіб нанесіть кілька крапель на м’яку і чисту ганчірку і рівномірно розподіліть його тонким шаром по всіх поверхнях. Фізичні властивості гліцерину допоможуть уникнути швидкого намерзання льоду.
Що ще зробити, щоби уникнути надмірного утворення льоду
Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...