Як позбутися намерзання льоду у морозилці - ефективний спосіб

Лід, який утворюється у морозильній камері, є вагомою причиною час від часу повністю розморожувати холодильник. Але процедура це досить трудозатратна і експерти не радять проводити її надто часто, щоби не зіпсувати прилад, передають Патріоти України.

І тут постає питання, що робити з морозилкою, в якій лід намерзає швидко і товстим шаром? Насправді існує ефективний лайфхак, який дозволяє сповільнити цей процес. OBOZ.UA розповідає про нього детальніше.

Розморожуйте камеру розчином солі

В будь-якому разі боротьба з надмірним намерзанням повинна починатись із розмороження та чищення морозильної камери. Зробити це швидко та ефективно допоможе звичайна солона вода.

Насамперед відключить прилад від мережі, відчиніть дверцята і поставте всередину камери миску із гарячою водою. Поки вона буде діяти, приготуйте сольовий розчин для чищення – у склянці теплої води розчиніть 2 столові ложки звичайної солі. Цю суміш перелийте у пляшку з розпилювачем і обприскайте нею всі стінки морозилки. Залиште засіб діяти, але за потреби змініть ємність із гарячою водою.

За кілька хвилин лід почне легко відставати від стінок камери. Знімайте його акуратно, щоби не пошкодити деталі. Після цього помийте морозилку. Після висихання корисно буде обробити її перекисом водню чи хлоргексидином, які допоможуть продезінфікувати камеру, в якій нерідко зберігаються м’ясо та риба.

Як обробити морозилку проти намерзання

Сповільнити утворення льоду в морозилці допоможе звичайний гліцерин. Коли камера висохне після миття та дезінфекції, візьміть засіб нанесіть кілька крапель на м’яку і чисту ганчірку і рівномірно розподіліть його тонким шаром по всіх поверхнях. Фізичні властивості гліцерину допоможуть уникнути швидкого намерзання льоду.

Що ще зробити, щоби уникнути надмірного утворення льоду

  • Перевірте, чи правильно встановлена температура у морозильній камері. Більшість виробників рекомендують встановлювати її на рівні -18 градусів за Цельсієм.
  • Огляньте злив камери – він розташований у її нижній частині і призначений для відведення зайвої вологи. Якщо він засмітився, лід буде утворюватися значно швидше.
  • Упевніться, що ущільнювач дверцят добре працює, адже погане прилягання через несправність чи забруднення може пропускати всередину тепле повітря, через що морозилка буде працювати більш інтенсивно. Відповідно, швидко з’являться намерзання.
  • Не відчиняйте прилад занадто часто і не ставте у нього теплу їжу. Через це морозилка теж буде змушена працювати на збільшеній потужності.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...