Як позбутися неприємного запаху килима і наповнити кімнату приємним ароматом - лайфхак

Якісні теплі килими додають оселі особливого затишку. Однак мало хто знає, що при відсутності регулярного прибирання килими можуть стати справжніми розсадниками для бактерій, передають Патріоти України.

Звичайне використання пилососу та миючого засобу може лише очистити волокна, а для ретельної дезінфекції потрібні більш ефективні рішення. Видання Іnformacion розповіло, як позбутися неприємного запаху килима і наповнити кімнату приємним ароматом.

Запахи від килимів особливо стійкі. Вони можуть лише тимчасово зменшуватися після прання чи використання ароматизаторів, а потім виникати знову. Особливо ретельно слід чистити волокна – вони накопичують бруд, вологу та навіть грибкові спори.

Фахівці з прибирання радять використати мелену каву – це дуже дієвий нейтралізатор запахів.

Потрібно просто посипати трохи меленої кави на килим і залишити на десять хвилин. Не хвилюйтеся, кава не забруднить тканину. Після того, як засіб почне діяти, доведеться лише пилососити мелені кавові зерна. Цей простий лайфхак нейтралізує всі неприємні запахи.

Щоб оновити старий килим можна використати соду. Важливо насамперед підняти ворс, втираючи соду у волокна цупкою щіткою. Єдиний мінус – соду доведеться лишити на килимі на кілька годин, або й на ніч, а вранці видалити рештки абзазивних частинок за допомогою пилососа.

Для нейтралізації запахів можна також спробувати оцет або лимонну кислоту.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...