Як позбутися неприємного запаху у машинці - цей спосіб дійсно працює!

Навіть найбільш ароматизований засіб для прання часом не може приховати неприємний запах, який періодично з’являється з пральної машини, передають Патріоти України.

Причин у проблеми може бути кілька – розвиток плісняви, забитий фільтр, вапняний чи мильний наліт у механізмі. Якою б вона не була, існує простий спосіб освіжити запах у пралці.

Видання Express розповіло про цей лайфхак. Для нього знадобляться всього два простих і недорогих засоби – харчова сода та білий оцет.

Щоби як слід очистити машинку зсередини, треба почати її миття із зовнішніх деталей. Спершу необхідно зняти і промити фільтр, як слід протерти гумовий ущільнювач у дверцятах. А потім виставити програму з максимальною температурою і скористатись содою та оцтом. Досить буде взяти по одній склянці кожної із цих речовин.

Соду при цьому засипають безпосередньо у барабан, а от оцет треба наливати у відсік для мийних засобів – у барабані кислотна рідина може пошкодити метал, з якого він зроблений. Цикл прання при цьому запускають із порожнім баком. Поєднання цих двох речовин може пошкоджувати тканини, зате добре відчистить машинку. Для профілактики засмічення пральної машини таке очищення можна проводити регулярно. Наприклад, раз на 2-4 тижні.

Психологічний тест: Ось що шепоче ваша підсвідомість

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:12

Всередині вас завжди не вщухають перемовини між позитивним станом і депресивними емоціями, думками про роботу та спокійним відпочинком, занадтою відвертістю та збереженням таємниць, передають Патріоти України. Якщо Ви вважаєте, що вмієте вдало прихов...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...