Як позбутися неприємного запаху в холодильнику: ТОП-5 найефективніших лайфхаків

Часті відключення холодильника через відсутність електроенергії не найкращим чином позначаються на запаху з нього. Під час тривалих періодів знеструмлення продукти у ньому можуть зіпсуватись і почати смердіти, передають Патріоти України.

Сода

Содовий розчин – один з найкращих "дезодорантів" для прибирання. Допоможе він і з холодильником. Ним можна протерти плями всередині холодильної камери, якщо забруднення точкові. В такому разі запах одразу зникне. Також соду можна насипати на вологу губку і покласти її кудись углиб на одну з полиць. Так вона виконуватиме роль поглинача запахів. Також содою можна мити холодильник, коли ви проводите його повне розморожування.

Активоване вугілля

Ще один ефективний поглинач запахів для холодильника можна зробити зі звичайного активованого вугілля. Дістаньте всі таблетки з упаковки, розітріть їх у порошок і насипте його у неглибоку мисочку, яку помістіть у холодильну камеру. У разі, якщо вам потрібно увібрати справді сильний запах, постарайтесь три дні не відкривати холодильник, поки там стоїть вугільна "пастка" для сумнівних ароматів.

Вівсянка

Вівсяні пластівці теж здатні очищувати повітря всередині холодильника. В ідеалі їх треба насипати в алюмінієву миску. Накривати миску не треба.

Кава

А от кава може не тільки увібрати сморід, але й натомість наситити ваш холодильник приємним запахом. Змеліть кілька кавових зерен і розмістіть їх в камері, висипавши у неглибоку пласку ємність. Чим більшою буде площа поверхні з кавовим "ароматизатором", тим швидше він подіє.

Правильне миття

Інколи для того, щоби позбутись запаху з холодильника, його достатньо просто помити правильним чином. Окрім содового розчину, про який йшлося вище, можна використовувати суміш оцту з водою у пропорції 1:1, а у найскладніших випадках – нашатирний спирт. Його теж треба буде розвести у воді у пропорції 1:5. Усі ці засоби прекрасно усувають зайві запахи. Не забудьте також помити піддон, куди стікає конденсат з холодильної камери.

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...