Як позбутися неприємного запаху взуття в домашніх умовах: ТОП-5 надзвичайно простих способи

Влітку захистити своє взуття від неприємного запаху надзвичайно непросто, адже у спекотну погоду ноги можуть сильно потіти, передають Патріоти України.

Якщо запах уже з’явився, з ним потрібно якнайшвидше боротися. Втрачений час потім обернеться проти вас, і вивести запах з улюблених кросівок чи іншого взуття буде набагато важче.

Є низка способів, як швидко позбутися неприємного запаху у взутті із застосуванням простих домашніх засобів.

У першу чергу потрібно стежити за чистотою взуття. Якщо там "завівся" неприємний запах, то в більшості випадків його краще випрати або хоча б зачистити мильним розчином.

Якщо ж потрібно позбутися неприємного запаху у взутті без прання, або ж ви нещодавно його прали, проте запах чомусь залишився, спробуйте наступні способи.

1. Мило

Придбайте два брусочки пахучого мила, вийміть його з упаковки і покладіть у взуття на ніч. Таким чином можна "витіснити" неприємні аромати з вашого взуття, якщо цей запах не занадто сильний.

2. Чай

Ще одним хорошим помічником можуть стати пакетики чаю. Невикористані сухі пакетики потрібно покласти у взуття на ніч. Таким самим чином може допомогти заварний чай – в цьому випадку у взуття кладемо серветку, на яку потрібно насипати сухе листя рослини. Чай має хороше вміння втягувати у себе неприємні запахи.

3. Перекис водню або оцет

Однією з цих рідин можна протерти взуття зсередини, змочивши нею ватний тампон. Проте не перестарайтеся, адже якщо наллєте забагато рідини, взуття доведеться сушити.

4. Ефірні масла

Можна накрапати на устілку декілька крапель вашого улюбленого ефірного масла. Найкраще можуть впоратися із неприємним запахом у взутті ефірне масло чайного дерева, лаванди або лимона. Проте варто враховувати те, чи немає у вас алергії.

5. Сода

Прибрати неприємний запах із взуття може допомогти також сода. У такому разі насипаємо порошок у взуття і залишаємо на ніч. Замість соди можна використати також дитячу присипку або ж активоване вугілля.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...