Як позбутися неприємного запаху з каналізації - знадобиться один інгредієнт

Навіть регулярна поверхнева чистка раковини не може запобігти неприємному запаху з каналізації. Це пояснюється високою вологістю, жорсткою водою та неможливістю якісної чистки труб, передають Патріоти України.

Іноді навіть хімічні очищувачі не позбавляють від неприємного запаху. ВиданняSante Plus розповіло про цікавий лайфхак, який якісно очистить каналізаційні труби.

Як позбутися неприємного запаху з каналізації

Білий оцет найкраще справиться із проблемою. Він ефективно діє на вапняні відкладення. Оцтова кислота усуває наліт, який є основною причиною неприємного запаху.

Його дію можна посилити.

Насипте 3 столові ложки харчової соди в 2 літри гарячої води, а потім вилийте розчин у стік раковини. Зачекайте деякий час і додайте 2 склянки білого оцту в каналізацію. Бажано залишити розчин діяти протягом ночі, щоб забезпечити повне зникнення смороду.

Обов’язковим інгредієнтом є сода.

Закрийте зливну трубу і дайте гарячій воді стікати в раковину, поки вона не заповниться на кілька сантиметрів. Потім додайте засіб для миття посуду та перемішайте. Має вийти мильна піниста вода для обробки каналізації.

Лимонна кислота – ідеальний нейтралізатор запахів. Лимон експерти радять змішати з харчовою содою. Лимонного соку знадобиться багато – велика склянка приблизно на 300 мл. Додайте у нього кілька столових ложок харчової соди. Ретельно зміщайте та повільно вилийте розчин у каналізацію. Суміш має подіяти і впитатися, тому залиште її мінімум на годину. Після цього злийте гарячою водою.

Можна додати солі – її абразивна сила вдесятеро збільшує вплив соди на вапняні відкладення. Рецепт дуже простий: треба змішати сіль і соду у рівних частинах і залити суміш у стік раковини. За кілька годин злийте гарячу воду.

Це варто знати! Що робити, щоб картопля на деруни не темніла

субота, 20 квітень 2024, 10:14

Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України. Деруни після смаження матимуть світлий в...

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...