Як позбутися неприємного запаху з раковини - прості способи

У кухонних раковинах часто виникають засмічення. Жир, бруд, рештки їжі, накопичуючись у зливі, створюють засмічення, що за відсутності регулярного очищення починають виділяти неприємний запах, передають Патріоти України.

Навіть спеціальні сіточки не можуть врятувати від утворення засмічень у трубах. OBOZ.UA розповідає про ефективний лайфхак, що допоможе позбутися неприємного запаху на кухні.

Дієвий лайфхак

Агресивні хімічні засоби не завжди допомагають усунути засмічення. У нагоді – як завжди – стануть підручні інгредієнти. Найпростіший та найефективніший метод полягає у поєднанні двох продуктів – соди та оцту.

Оцтова кислота діє як розчинник, допомагаючи розщепленню засмічення. Оцет руйнує хімічні зв’язки, нейтралізує лужні речовини, а у поєднанні з абразивними частинками соди ще й розщеплює жири. Тож варто періодично очищати кухонний злив ефективною сумішшю.

Покрокова інструкція

Крок 1. Насамперед варто насипати у раковину ½ склянки соди та почекати 15 хвилин.. У випадку складних засмічень можна збільшити кількість соди вдвічі.

Крок 2. Далі потрібно обережно влити ½ склянки оцту та знову зачекати 10-15 хвилин, щоб суміш подіяла.

Крок 3. Фахівці радять також додати кілька склянок теплої води, але не окропу. На цьому етапі вже можна оцінити результат.

Сода та оцет у поєднанні не лише дезінфікують, а й усунуть засмічення у зливі, розчинивши рештки жиру та їжі, що зазвичай є джерелами неприємного запаху.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...