Багато господинь знають, як нелегко буває відмити холодильник, але ще важче буває позбутися запахів у ньому, передають Патріоти України.
Як відомо, у замкнутому просторі сторонні запахи утворюються особливо швидко. Тому навіть найчистіший холодильник не завжди пахне свіжістю. Чим довше не боротися з проблемою, тим стійкішими стають неприємні запахи. Вони можуть змінити смак страв.
Починати потрібно з того, що перекласти всі продукти у термосумку й відключити холодильник від електроживлення, розморозити, при необхідності.
Після цього внутрішні поверхні, стінки та ущільнювачі дверей промити мильним розчином або рідким засобом для миття посуду. Допоможуть позбутися неприємного запаху у холодильнику: оцет, нашатир, адсорбенти, очищувачі.
Оцет. Достатньо розвести одну ложку столового оцту в склянці води. Змочити в отриманому розчині будь-яку м'яку ганчірочку й ретельно протерти всі стінки, піддон та ущільнювачі. Після цього залишити холодильник на кілька годин для провітрювання.
Замість оцтового розчину для нейтралізації запаху підійде лимонний сік. Особливо ефективно цитрусовий сік справляється з різким запахом риби та часнику.
Нашатирний спирт. Він допомагає у тих випадках, коли не впорався оцет. Він не залишає розводів, ефективно розчиняє жир та змиває мікроби. Крім того, цей спосіб добре знищує різкий технічний запах у новому холодильнику, а також дозволяє швидко позбутися плісняви та грибка.
Змішати пару крапель спирту в одній склянці води, змочити ганчірочку або серветку і ретельно протерти полиці та ящики холодильника. Просушити пластмасу чистим рушником й залишити холодильник відкритим мінімум на ніч, краще на добу.
Якщо запах не надто сильний, його легко усунути за допомогою перевірених дешевих адсорбентів — житнього хліба, сирого рису, харчової соди та активованого вугілля.
Знищити запах можна також за допомогою спеціальних сучасних засобів для чищення для холодильників, які продаються у господарських магазинах.
Але як відомо, неприємному запаху завжди легше запобігти, ніж його знищити. Для цього потрібно зберігати продукти у закритому вигляді, своєчасно викидати зіпсовані продукти, а будь-які забруднення та потьоки витирати до того, як вони засохли.
Особливо важливо підтримувати чистоту у холодильнику влітку: чим вища температура навколишнього середовища — тим швидше розмножуються мікроби.
Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...