Як позбутися неприємних запахів у своїй домівці. Прості та перевірені способи

Неприємні запахи бувають різними. Їхні джерела неоднакові, тому справляються з ними також різними методами.

Окрім регулярного провітрювання є ще багато дієвих способів зробити повітря у помешканні свіжим.

Насамперед у квартирі чи будинку потрібно постійно робити вологе прибирання. Серед банальних порад ‒ частіше виносьте сміття, протирайте кухонні та побутові речі. Чистіть лотки домашніх тварин.

Чи не найчастіше неприємні запахи виникають на кухні. Адже там і їжу готують, і зберігають продукти, які можуть псуватися. І про відро для сміття забувати не слід. Майже кожна кухня має витяжку. Важливо її вмикати, готуючи їжу. Відразу після приготування потрібно також провітрювати кухню. Зачасту неприємні запахи вбирають кухонні фіранки. Тому їх потрібно часто прати. Не забувайте регулярно наводити лад в холодильнику.

Ванна кімната також є своєрідним розсадником несвіжого повітря. Там завжди підвищена вологість, до того ж, може поширюватись грибок. Щоб позбутися зайвої вологи, у ванній розставляють невеликі ємності з сіллю. Таку ж функцію можуть виконувати і таблетки активованого вугілля. Їх потрібно розкласти по ванній приблизно 40 штук. Щомісяця таблетки замінюють на нові. Вони можуть не тільки вбирати вологу, а й поглинати запахи.

А щоб запобігти виникненню грибка у ванній щонайменше раз на два тижні потрібно протирати стіни розчином води з содою. До нього можна додати кілька крапель ароматичного масла.

Запах тютюну не для всіх неприємний. Але однозначно ‒ шкідливий. Він сильно вбирається у різні тканини, штори, одяг та поверхні меблів. Щоб його позбутися, провітрювання буде замало. Найчастіше радять у воду при вологому прибиранні додавати кілька крапель нашатирного спирту.

Краще, звісно, у помешканні не курити. Якщо ж до цього дійшло, то не зайвим буде відразу запалити одну або кілька ароматичних свічок, щоб у запаху тютюну було менше шансів закріпитися в кімнаті.

Тютюновий запах добре поглинають цитрусові. Їхні шкуринки можна розкладати по квартирі й періодично оновлювати. Вбирають запах тютюну також зерна кави та чорний чай у пакетиках.

Щодо запахів, які залишають домашні тварини, то зрозуміло, що лотки слід якнайчастіше прибирати, замінювати наповнювач. Кілька разів на день лоток потрібно мити проточною водою. А для виведення специфічного нальоту в лотку використовують рідину для чищення унітазів. Її потрібно залити в лоток на 2-3 хвилини, потім ретельно його промити.

Якщо ж кіт чи пес переплутав килимове покриття з лотком, на це місце потрібно нанести рідке мило із содою. Через годину ‒ пропилососити або протерти вологою ганчіркою.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...