Як позбутися від дрібних мурах у будинку: ТОП-5 перевірених варіантів

Домашні мурахи - шкідники, які можуть з'явитися в кожній квартирі. Основна причина - недотримання чистоти в житлому приміщенні, але іноді вони можуть мігрувати від сусідів або "приїхати" з вулиці на вашому одязі, передають Патріоти України.

Як знайти гніздо мурах в квартирі

Перш, ніж починати боротьбу з шкідниками, знайдіть джерело їх появи. Відомо, що комахи прокладають шлях від "годівниці" до свого житла. Залиште шматочок чогось смачного на столі і через пару годин ви побачите, як його з усіх боків оточать мурахи. Потім придивіться, куди вони йдуть - там і буде гніздо.

Його потрібно знищити в першу чергу, тому що в гнізді живе матка, яка швидко народить наступну партію комах. Саме тому боротися з мурахами точково немає ніякого сенсу.

Найчастіше мурахи живуть в місцях з підвищеним рівнем вологості - за шафками або раковиною на кухні, під плінтусами у ванній або за кахлем. Там і рекомендуємо вам шукати гніздо.

Як позбутися від мурах народними засобами

Якщо ви не підтримуєте використання побутової хімії або не можете її купити, зверніть увагу на способи, якими українці користуються здавна.

Борна кислота

Візьміть щось солодке і змішайте частування з борною кислотою, додавши трохи води. Залиште таку суміш в різних місцях кухні - мурахи принесуть її залишки в житло, а речовина зруйнує травну систему комах зсередини. Альтернативний варіант солодощам - варений яєчний жовток, а принцип дії такий же.

Оцет або нашатирний спирт

Змастіть всі поверхні на кухні або у ванній нашатирем або оцтом - мурахи втратять орієнтири і не зможуть впізнати свої ж ферменти, залишені під час подорожі. Можна використовувати чисті розчини або розвести їх водою, а потім з пульверизатора обробити гніздо і предмети в будинку.

Рослини і трави

Купіть в аптеці квітки ромашки, лаванди, м'яти або лаврового листа - мурахи дуже не люблять ці запахи. Насипте трави в мішки і розкладіть по квартирі. В якості альтернативи можна використовувати лимонну цедру.

Часник або гострий перець

Візьміть зубчик часнику і натріть всі поверхні в квартирі - запах відштовхує комах і змушує їх шукати інше житло. Процедуру потрібно часто повторювати - аромат часнику швидко вивітрюється. Те ж саме і з пекучим перцем, його його потрібно розсипати по стежці мурах або поруч з гніздом.

Харчова сода

Дана речовина, потрапляючи в організм мурашки, вступає в реакцію з кислотою, тому комаха вмирає. Змусьте непрошених гостей покуштувати частування - змішайте соду з чимось солодким (наприклад, з цукром) і додайте води. Отриману суміш залиште у важкодоступних місцях квартири.

Звичайно, ви можете використовувати і товари з магазину для боротьби з комахами. Гелі, крейда, аерозолі, порошки і пастки - асортимент таких пристосувань є в кожній торговельній мережі. Чим користуватися, щоб позбутися від мурах в квартирі - ваш особистий вибір.

От у чому секрет! Кулінарна хитрість, щоб смажені пиріжки не були сирими всередині

четвер, 18 квітень 2024, 7:12

Не секрет, що смажені на сковороді пиріжки виходять набагато смачнішими, незалежно від того, яка начинка в них захована, передають Патріоти України. Причина в рум’яній скоринці, ароматі та зовнішньому апетитному вигляді. Щоправда, користь такого перек...

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...