Як позбутися засмічення в ванній чи на кухні за 15 хвилин: ТОП-5 простих рішень

Щоб почистити засмічення в каналізаційних трубах, можна піти до господарського магазину і придбати один з хімічних засобів для їхнього прочищення. А можна спробувати впоратися з засміченням без фінансових витрат використовуючи засоби, що є в домі, передають Патріоти України

Якщо під рукою немає вантуза чи сантехнічного троса, скористайтеся такими засобами:

  • На кухні та й у ванні засмічення труб часто трапляється через мильно-жирові пробки. В такому разі усунути засмічення можна спробувати за допомогою звичайної гарячої води. Необхідно відкрити її, щоб гаряча вода стікала в трубу впродовж 15 хвилин. Цього часу достатньо для змиття з поверхні труб всіляких відкладень. Для профілактики засмічень бажано один раз на тиждень заливати в зливний отвір кілька літрів крутого окропу, можна з додаванням соди.
  • Можна скористатися содою та оцтом. Чищення потрібно робити таким чином - три четвертих стакана соди засипати в трубу, потім залити стільки ж оцту та закрити отвір пробкою. Через 10-15 хвилин промити гарячою водою. Сода та оцет вступають в бурхливу реакцію з виділенням вуглекислого газу, в такому середовищі добре розчиняються жирові та мильні відкладення. Через пів години відкрийте гарячу воду і зачекайте, поки потік води позмиває залишки забруднення.
  • Щоб прочистити засмічення, можна скористатися будь-яким пральним порошком. Потрібно насипати в стік 2-3 столових ложок будь-якого прального порошку та залишити на 30-40 хвилин. Порошок за цей час почне взаємодіяти з брудом та жиром. Після чого ретельно промити стік водою.
  • Розчиніть один-два пакетики лимонної кислоти в одному літрі гарячої води. Якщо каналізаційні труби металеві труби, рідину можна відразу заливати в зливний отвір. Якщо труби пластикові, зачекайте, поки вода охолоне до 70-80 градусів. Кислота розчинить відкладення на стінках труби та усуне засмічення за 15 хвилин. При необхідності повторите процедуру.
  • Приготувати суміш з 250 г солі, 250 г харчової соди та чверть склянки винного каменю. Для прочищення труб насипають у злив чверть склянки сухої суміші й заливають склянкою окропу, через пару хвилин змивають великою кількістю прохолодної води. Суху суміш потрібно зберігати в щільно закритій тарі та користуватися нею за необхідності.

Врешті-решт, якщо нічого не допоможе, виберіть на свій смак та гаманець магазинний засіб для прочищення труб. Не забувайте про їхню токсичність, стежте, щоб засіб не потрапив на шкіру і слизові оболонки.

Джерело: ТСН.ua

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...