Як працювати з дому без світла - лайфхаки від українців

Росіяни здійснюють масштабні атаки на енергетичну інфраструктуру України, через що спостерігаються проблеми з електрикою. Це впливає не лише на побутове життя, а й на роботу. Українці поділилися лайфхаками, як працювати з дому за умов відключення електрики, передають Патріоти України.

Олексій Гордєєв з Ірпеня працює комунікаційником. Він працює за стабільним графіком і тому його доводиться постійно підлаштовуватись під відключення електроенергії. Олексій розповів, що планові завдання переносить, а термінові делегує колегам, які мешкають в іншому районі міста. Співробітники Concord Bank працюють за подібним принципом: вони підстрахують один одного у разі відключення світла.

Проте деяким українцям доводиться переносити свою роботу та працювати вночі та у вихідні. Журналістка та motion designer Олександра Орлова поділилася:

Неможливо щось планувати. Щоб подивитися фільм для сюжету та зробити анімацію, потрібен хороший інтернет. Інакше вся робота зводиться нанівець. Тож доводиться відмовлятися від зустрічей із друзями ввечері, працювати на вихідних, а у будні – до ночі

У репетитора з іноземних мов Анни Погорілої з Білої Церкви щодня щільний графік – 6-8 уроків. Тому їй довелося переформатувати навчальний процес. Вона поділилася:

Нема світла – переходжу на мобільний інтернет. Якщо з цим біда, телефонуємо або спілкуємося в іншому месенджері, а не в Zoom. Відмовляємося від камери та використовуємо лише звук. Завантажуються навчальні платформи – працюємо з ними, ні – просто розмовляємо англійською/іспанською Також вона наперед попросила своїх учнів завантажити навчальні матеріали на пристрої.

Як облаштувати своє робоче місце в умовах вимкнення електроенергії

Щоб не зупиняти свою роботу, українці купили такі гаджети:

  • Генератор та пауербанк;
  • Ліхтарик;
  • Свічки на батарейках, нічник та кільцеві лампи;
  • Джерело безперебійного живлення;
  • Газова лампа.

Також українці розповіли, що під час відсутності світла вони зайнялися самоосвітою та хобі. Багато хто почав більше читати, зайнялися в'язанням, прибиранням і проводять час з дітьми.

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...