Як прати білий одяг, щоб він залишався яскравим - французький метод

Білому одягу потрібно приділяти особливу увагу під час чищення, тому що неодноразове прання негативно впливає на стан матеріалу та яскравість кольору. Хімічні засоби можуть тільки нашкодити речам, тому варто ретельно підбирати правильний спосіб видалення плям, передають Патріоти України.

OBOZ.UA допоможе впоратись з цим. Французький метод швидко видалить небажаний бруд, але він підходить тільки для тканин, які витримують високі температури.

Вам знадобиться дві каструлі, але одна має бути більшою за іншу у два рази. Налийте в обидві ємності чотири-п'ять літрів води та доведіть до кипіння. Потім зніміть їх з плити.

У меншу каструлю натріть на тертці невеликий шматочок господарського мила, а в більшу додайте п’ять-сім кристаликів марганцівки (розчин має бути рожевого, а не фіолетового кольору). Розмішайте все до повного розчинення.

Далі вилийте розчин з милом у велику каструлю та ще раз все перемішайте. Замочіть білі речі на сім-вісім годин, а потім виперіть їх вручну або у пральній машинці, увімкнувши відповідний режим. Коли одяг висохне, ви побачите, що він став яскраво білого кольору.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...