Кожна людина намагається підтримувати свій одяг у гарному вигляді. Для цього не потрібно багато грошей, достатньо знати деякі секрети, передають Патріоти України.
The Sun поділився порадами, як зробити одяг чистим не за всі гроші. Губна помада, макіяж, вино і навіть дезодорант – усе це може завдати шкоди улюбленим предметам гардеробу, але не все втрачено, якщо застосувати ці секрети.
Покладіть речі в морозильну камеру
Згідно з новими дослідженнями однієї відомої компанії, котра займається виготовленням пральних порошків, виявляється, поклавши речі в морозильну камеру перед тим, як кинути їх у пральну машину, можна видалити плями. Налаштування пральних машин на короткі цикли холодного прання допомагають одягу служити довше і не завдає значної шкоди для планети.
Застебніть ґудзики і замки
Також можна прати одяг із застібкою, щоб не пошкодити інші речі, варто вивернути джинси під час прання, що запобігатиме побілінню швів. Якщо блузки мають ґудзики, то варто їх застебнути, щоб вони не розтягувалися. І залишайте щілину розміром з кулак у верхній частині машини, щоб вистачило місця для належного очищення одягу.
"Це може здатися дивним, але наступного разу, перед пранням потріть свій улюблений джемпер при мінусовій температурі в морозилці", – зазначає науковець компанії, що спеціалізується на пранні та догляду за тканинами.
За його словами, холодна температура злипає помаду ї її легко можна зішкребти, коли вона затвердіє. А коли мова заходить про ці стійкі плями, не бійтеся піддавати свій одяг холодному пранню.
Прання при більш низьких температурах може заощадити до 60 відсотків рахунків за електроенергію пральної машини, що зараз для України дуже актуально. І це може бути кращим для одягу – навіть прання при 40 градусах може подвоїти навантаження на тканини. Дбайливе прання одягу допомагає довше уберегти його і позбавити необхідності купувати більше.
Цікавий факт, про який свідчить проведене дослідження – серед 2000 дорослих, які прали білизну, виявили, що 35 відсотків людей одягають джинси п’ять разів, перш ніж випрати їх.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...