
При приготуванні тіста для кондитерських виробів господині обов’язково використовують соду чи розпушувач. Принцип дії цих інгредієнтів зрозумілий кожній господині, але доволі спірне питання як саме додавати цей продукт, передають Патріоти України.
Багато хто вважає, що соду обов’язково потрібно гасити оцтом і після додавати в тісто, інші вважають таку думку помилковою.
Навіщо гасити соду оцтом
Соду не можна вважати якісним розпушувачем, якщо її використовувати без кислих інгредієнтів.
Під час випікання за високої температури сода розпадеться і виділить вуглекислий газ із водою. Однак такої реакції буде недостатньо, щоб тістечка вийшли пишними та повітряними.
Щоб уникнути появи в тісті присмаку соди, багато господинь гасять соду оцтом, потім додають до тіста. Але це неправильно.
Реакція соди та оцту має відбуватися в тісті, а не в ложці, де зазвичай змішують соду та оцет. Коли частина реакції проходить поза тістом, то й розпушуючий ефект повною мірою не виходить, і тісто залишиться жорстким.
Правильно робити так: сода поєднується з сухими інгредієнтами, а кислота – з рідкими. Після цього тісто швидко замішується та випікається.
Зимові свята наближаються. Їхній атрибут - ялинка. І все частіше люди віддають перевагу штучним ялинкам. Це і турбота про природу, і зручність… Вибір штучних новорічних дерев такий, що очі розбігаються. Наприклад, ялинка може бути зеленою, припорошеною...
Ароматні суміші, які ми звикли використовувати лише у випічці, мають куди ширший потенціал. Їхній насичений склад століттями застосовується у натуральній медицині, а користь від них відчутна вже після кількох днів регулярного вживання. Дієтологи радять...