Як правильно додавати соду до випічки та чи потрібно її гасити оцтом

При приготуванні тіста для кондитерських виробів господині обов’язково використовують соду чи розпушувач. Принцип дії цих інгредієнтів зрозумілий кожній господині, але доволі спірне питання як саме додавати цей продукт, передають Патріоти України.

Подробиці

Багато хто вважає, що соду обов’язково потрібно гасити оцтом і після додавати в тісто, інші вважають таку думку помилковою.

Навіщо гасити соду оцтом

Соду не можна вважати якісним розпушувачем, якщо її використовувати без кислих інгредієнтів.

Під час випікання за високої температури сода розпадеться і виділить вуглекислий газ із водою. Однак такої реакції буде недостатньо, щоб тістечка вийшли пишними та повітряними.

Щоб уникнути появи в тісті присмаку соди, багато господинь гасять соду оцтом, потім додають до тіста. Але це неправильно.

Реакція соди та оцту має відбуватися в тісті, а не в ложці, де зазвичай змішують соду та оцет. Коли частина реакції проходить поза тістом, то й розпушуючий ефект повною мірою не виходить, і тісто залишиться жорстким.

Правильно робити так: сода поєднується з сухими інгредієнтами, а кислота – з рідкими. Після цього тісто швидко замішується та випікається.

Бережіться! Чому солодкий чай може стати небезпекою для вашого організму

неділя, 30 березень 2025, 23:10

Солодкий чай – це холодний чай з великою кількістю цукру. Історія його появи пов’язана з підвищеним попитом на освіжаючі напої в літній період, передають Патріоти України. Спочатку солодкий чай споживали влітку, але зараз цей напій є частиною щоденного...

Не робіть помилок! ТОП-5 подарунків, які можуть зіпсувати вашу репутацію

неділя, 30 березень 2025, 18:30

Гарний подарунок той, який дарує приємні емоції. На жаль, так відбувається не завжди. Ось ситуації, яких бажано уникнути, передають Патріоти України. По-перше, звертайте увагу на термін придатності делікатесів та косметики, які даруєте. Він не повинен ...