Як правильно готувати плов, щоб він не перетворився на кашу - поради та рецепт

Плов є дуже ситною та смачною стравою східної кухні, основу якої складає варений рис. Відмінною властивістю плову є його розсипчастість, що досягається дотриманням технології приготування рису та додаванням до плову тваринного або рослинного жиру, що перешкоджає злипанню крупинок, передають Патріоти України.

Кулінарка Яна поділилася в Instagram рецептом смачного, розсипчастого плову з м'ясом, який не буде як каша.

Інгредієнти:

  • пропарений рис( сорти басматті, жасмин) або довгозернистий
  • м'ясо( я використовую домашнє куряче або індиче філе)
  • морква
  • цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • чорнослив
  • сухий барбарис

Зі спецій:

  • кмин
  • коріандр
  • зіра
  • хмелі-сунелі
  • орегано
  • куркума
  • або суміш "до плову"

Спосіб приготування:

1. Поріжте цибулю та моркву, обсмажте до золотистості.

2. Додайте філе, обсмажте та додайте спеції.

3. Всипте рис та сухофрукти. Влийте воду та готуйте під кришкою.

4. Готуйте плов під кришкою, доки вода не випарується.

5. Подавайте страву гарячою!

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Це може здивувати! Популярний міф про кефір виявився неправдою

субота, 26 квітень 2025, 18:25

Роками кефір вважався мало не панацеєю від багатьох проблем зі здоров'ям та надійним помічником у схудненні. Особливо міцно вкорінився в свідомості багатьох міф про чудодійну силу кефіру, випитого на ніч. В який головний міф про кефір вірять чимало з н...