Як правильно готувати цілу курку в духовці, щоб рівномірно засмажилася з усіх боків

Ароматна та смачна курка, запечена в духовці, пробудить апетит навіть у тих, хто нещодавно поїв. Ще з давніх-давен до застілля кулінари знатних осіб запікали цілі тушки птиці і навіть поросят, передають Патріоти України.

Приготування курки в духовці пов’язане з клопотами, тому господині готують таку страву або до свята, або коли хочуть здивувати та порадувати близьких.

Щоб запечена курка вийшла ідеально, потрібно дотриматися всього трьох нюансів. Завдяки їм м’ясо поступово запечеться. Адже нерідко буває, що грудка готується швидше, ніж гомілки.

Три нюанси запікання

  • За півгодини до початку готування на курячу грудку кладуть пакет із льодом;
  • Перші 50 хв. курку запікають спиною догори. Після цього тушку перевертають і продовжують запікати до готовності;
  • Перед запіканням курячу шкірку просушують паперовим рушником. Завдяки цій хитрощі виходить апетитна скоринка.

Варто знати! Чому з’являється конденсат у холодильнику і як від нього позбутися

вівторок, 4 листопад 2025, 23:10

Конденсат у холодильнику - поширена проблема, яка не лише псує продукти, а й може стати причиною неприємного запаху або розвитку цвілі. Основна причина - надмірна волога всередині камери та порушення циркуляції холодного повітря, передають Патріоти Укр...

Що перевірити в авто перед зимою: ТОП-7 важливих пунктів для безпечної їзди

вівторок, 4 листопад 2025, 19:07

З настанням холодів важливо підготувати свій автомобіль до низьких температур та слизьких доріг. Невелика профілактика допоможе уникнути поломок і зробить поїздки безпечнішими, передають Патріоти України.