Як правильно мити жирні каструлі та сковорідки: Сантехніки назвали помилку, яку роблять усі

Здавалось би, що складного у ручному митті посуду? Вмикаєш гарячу воду, береш мийний засіб, губку, господарські рукавички, намилюєш, змиваєш - все. Виявляється, цей простий але ефективний підхід не працює зі справді жирними сковорідками і каструлями, передають Патріоти України.

Як пояснив виданню The Kitchn професійний сантехнік Дойл Джеймс, він навіть може завдати серйозної шкоди каналізаційній системі. Вся справа у властивості жирів, особливо тваринного походження, по мірі зниження температури застигати і перетворюватись на тверду масу. Ця маса може досить серйозно засмітити вашу каналізацію.

В ідеалі, жирові залишки повинні відправлятись у смітник. Але ви не завжди можете помітити їх, поки не почнете мити посуд. Тому Джеймс рекомендує поміняти підхід до миття жирних каструль та сковорідок і мити їх холодною водою.

У комбінації з гарячою водою та мийним засобом жир перетворюється на емульсію. Потрапляючи до холодної каналізаційної труби, він потроху осідає на її стінках і утворює зону засмічення, прочистити яку не так вже й просто. А от у холодній воді жирова маса залишиться твердою і не накопичуватиметься на трубах, а спокійно пройде по ним з потоком води. "Коли жир чи масло зустрічаються з холодною водою, вони швидко тверднуть, і закони води та гравітації беруть гору і змивають їх", – говорить Джеймс.

Втім, він все одно радить, якщо це можливо, не зливати жирові залишки у каналізацію, а викидати їх у смітник. Експерт також дав три поради з миття жирного посуду.

  1. Тримайте жирові залишки якнайдалі від кухонної мийки. Адже навіть побутові подрібнювачі не здатні впоратись із цим видом відходів.
  2. Перед тим, як відправити каструлю чи сковорідку, в якій готувалось щось жирне, до раковини чи посудомийної машини, протріть її паперовим рушником або газетою. Так ви механічно знімете основний шар забруднення.
  3. Якщо ви не хочете викидати рідкі жирові відходи у смітник, збирайте їх у контейнери з кришками. Там вони з часом застигнуть і їх можна буде легко утилізувати. Для цього підійдуть старі скляні банки, ємності від йогурту чи банки з-під кави.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...