Як правильно прати джинси в машинці - корисний лайфхак, який збереже колір одягу

Джинси під час прання часто втрачають свій колір. Навіть якщо одяг не линяє, він згодом стає в будь-якому разі не таким, як новий. Щоб джинси якомога довше залишалися того кольору, як при купівлі, перед пранням їх потрібно замочувати в саморобному розчині, передають Патріоти України.

Приготуйте засіб із води, цукру та оцту. Замочіть у ньому джинси перед тим, як відправити одяг у пральну машинку.

Інгредієнти краще розчиняти у великій мисці приблизно на 5-7 літрів теплої води. Додайте 1 склянку оцту і 2-3 столові ложки цукру або цукрової пудри. Ретельно перемішайте всі інгредієнти та замочіть джинси у цьому розчині на 40-50 хвилин.

Потім дістаньте джинси, прополощіть їх у чистій воді та помістіть у пральну машину. Можна пральною машинкою навіть не користуватися, якщо вам потрібно просто освіжити річ.

Пам'ятайте, що прати джинси при температурі вище 60°C у машинці категорично не можна. Виставляйте температуру максимум 30°C та дотримуйтесь інструкцій на етикетці.

Щоб уникнути втрати кольору, періть джинси навиворіт. Якщо ви хочете випрати кілька джинсів одночасно, то сортуйте їх за відтінками та періть окремо. Чорні джинси категорично не можна прати з білими чи синіми.

Важливо також вибрати правильний пральний порошок, що підходить для джинсових та кольорових тканин. У ньому не повинно бути відбілюючих частинок

Додайте лише один інгредієнт! Ось як звичайний розсольник приготувати ще смачнішим

четвер, 2 травень 2024, 10:12

Розсольник - один із найсмачніших супів. Сьогодні розповідаємо про деякі хитрощі у приготуванні смачного та наваристого розсольника, з невеликими нюансами, передають Патріоти України. Деякі не люблять розсольник, тому що в його складі перлова крупа. Я...

Це така смакота! Як приготувати молочний чи сметанний соус для котлет та гарнірів

четвер, 2 травень 2024, 9:10

До котлет чи м’ясних страв можна приготувати молочний чи сметанний соуси. Зрештою, вони підійдуть і для риби та гарнірів. Готуються соуси швидко. Всього 10 хвилин вашого часу задля вдосконалення будь-якої страви, передають Патріоти України. Візьміть 1 ...