За останні кілька років завдяки вишуканості страв, пікантності та шарму спецій японська кухня стала популярною як ніколи. Щоправда, приготувати щось із японського меню вдома задається складніше, ніж підсмажити, наприклад, оладки. В ідеалі варто шукати детальні рецепти кулінарів з Японії. Одним з таких Патріоти України діляться з читачами сьогодні.
Готоуємо вдома пікантну курку теріякі за рецептом шеф-кухаря Йоші Фудзівари. Для приготування 2 порцій курки теріякі нам знадобляться наступні інгредієнти:
Акуратно викладіть тофу з упаковки та залийте водою. Промийте, а потім видаліть рідину за допомогою кухонного або паперового рушника.
Для приготування гарніру візьміть шпинат, наріжте гриби та додайте до посудини 40 мл саке. Потім накрийте тарілку харчовою плівкою, зробіть в ній кілька дірочок і відправте до мікрохвильовки на 2 хвилини.
Повернемося до тофу: візьміть сковороду і додайте трохи олії, потім покладіть до неї тофу та накрийте кришкою. Переверніть тофу, коли на дні утворюється золотава скоринка. А потім покладіть готове тофу на паперовий рушник, щоб прибрати залишки вологи.
Промийте курку. Відріжте жирові складки та зайві шматочки з курячого стегна. Потім обережно видаліть кісточку. Посоліть та поперчіть. Розігрійте сковороду та відправте курку на сковороду. Як тільки м'ясо повністю побіліє - можна перевертати. Готувати потрібно до неповної готовності. Після смаження залиште курку на деякий час, укривши її паперовим рушником.
Для приготування соусу теріякі візьміть соєвий соус, мерин та саке - налийте в рівних кількостях (по 50 г). Пробуйте соус, якщо не вистачає цукру, то додайте трохи за смаком. Покладіть до соусу курку та обсмажуйте до повної готовності.
Подавати курку варто з овочами. Можна подавати цілою, розрізати не обов'язково. На посудині полийте курку соусом теріякі і, за бажанням, посипте кунжутом. Смачного!
Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...