Як правильно приготувати курку теріякі: Рецепт від повара-японця (відео)

За останні кілька років завдяки вишуканості страв, пікантності та шарму спецій японська кухня стала популярною як ніколи. Щоправда, приготувати щось із японського меню вдома задається складніше, ніж підсмажити, наприклад, оладки. В ідеалі варто шукати детальні рецепти кулінарів з Японії. Одним з таких Патріоти України діляться з читачами сьогодні.

Готоуємо вдома пікантну курку теріякі за рецептом шеф-кухаря Йоші Фудзівари. Для приготування 2 порцій курки теріякі нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • куряче стегно (2 шт)
  • мікс грибів (шитаке, ерінге та шімедзі по 30г)
  • тофу (100 г)
  • шпинат (30 г)
  • саке - (90 мл)
  • соєвий соус (50 мл)
  • мерин (або звичайний херес) - (50 мл)
  • сіль, перець (за смаком)
  • кунжут (за бажанням)

Акуратно викладіть тофу з упаковки та залийте водою. Промийте, а потім видаліть рідину за допомогою кухонного або паперового рушника.

Для приготування гарніру візьміть шпинат, наріжте гриби та додайте до посудини 40 мл саке. Потім накрийте тарілку харчовою плівкою, зробіть в ній кілька дірочок і відправте до мікрохвильовки на 2 хвилини.

Повернемося до тофу: візьміть сковороду і додайте трохи олії, потім покладіть до неї тофу та накрийте кришкою. Переверніть тофу, коли на дні утворюється золотава скоринка. А потім покладіть готове тофу на паперовий рушник, щоб прибрати залишки вологи.

Промийте курку. Відріжте жирові складки та зайві шматочки з курячого стегна. Потім обережно видаліть кісточку. Посоліть та поперчіть. Розігрійте сковороду та відправте курку на сковороду. Як тільки м'ясо повністю побіліє - можна перевертати. Готувати потрібно до неповної готовності. Після смаження залиште курку на деякий час, укривши її паперовим рушником.

Для приготування соусу теріякі візьміть соєвий соус, мерин та саке - налийте в рівних кількостях (по 50 г). Пробуйте соус, якщо не вистачає цукру, то додайте трохи за смаком. Покладіть до соусу курку та обсмажуйте до повної готовності.

Подавати курку варто з овочами. Можна подавати цілою, розрізати не обов'язково. На посудині полийте курку соусом теріякі і, за бажанням, посипте кунжутом. Смачного!

З архіву ПУ. Ніколи не їжте! Це вбиває! Дієтологиня назвала "бомбу" для шлунка

вівторок, 1 грудень 2020, 23:30

Справжньою бомбою для шлунка є смажені пончики, які готують у киплячій олії, найчастіше в трансжирі. Саме трансжири в сукупності з ароматизаротами і барвниками згубно впливають на організм. Таку думку висловила лікарка-дієтологиня Олена Соломатіна в ін...

Хіти тижня. Медики назвали чотири натуральних продукти, які розріджують кров

понеділок, 30 листопад 2020, 18:00

На тлі деяких захворювань, зокрема коронавірусу, може виникнути підвищене згортання крові, а це загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям. Щоб цього не трапилося, варто запам'ятати, які натуральні продукти покращують кровообіг, передають Патріоти Укр...