Як правильно смажити їжу, щоб вона не перетворилася на отруту: ТОП-3 поради від фахівчині

Один із найшвидших способів приготування будь-якої їжі - посмажити її. Але ми всі дуже часто забуваємо про те, як правильно готувати їжу саме цим способом, щоб вона не стала шкідливою, передають Патріоти України.

Нутриціологиня Анастасія поділилася в Instagram корисними порадами, як правильно смажити їжу і на якій олії, щоб вона не перетворилася на отруту.

1. Потрібно правильно підібрати олію для смаження

"Правильно підібрана олія – те, яке витримує високу температуру і не стає токсичним. Наприклад, масло авокадо, кокосове, гхі, різні рафіновані олії!" – зазначила фахівчиня.

2. Готуйте їжу без скоринки

"У науці це явище називається "реакції Майяра". Чим темніша скоринка, тим більше в ній токсичних продуктів цієї самої реакції. Це дуже смачно, але намагайтеся якомога рідше їсти страву, приготовлену таким чином!", – розповіла нутриціологиня.

3. Правильно підібрана сковорода

"Найзручніший спосіб посмажити щось і "не нашкодити" – це використовувати антипригарну сковороду. По-перше, на ній все чудово приготується і без олії, а по-друге, сучасні технології виготовлення дозволяють правильно розподілити температуру, тому є всі шанси приготувати їжу без скоринки!", – підсумувала експертка.

Ви могли це знати! Чому пасажирам літаків не видають парашути

неділя, 15 червень 2025, 9:55

Пасажирам літаків зазвичай не видають парашути, і ось основні причини, чому, передають Патріоти України. Парашути на комерційних рейсах не практичні, неефективні й часто небезпечні. Замість цього авіаіндустрія робить ставку на профілактику, надійність ...

Буде лише шкода! Чим не можна витирати екран телевізора

неділя, 15 червень 2025, 8:30

Регулярне очищення екрана телевізора є важливою частиною догляду за технікою, проте вибір правильних засобів має ключове значення. Використання агресивних хімічних розчинів, таких як засоби для миття вікон, може завдати непоправної шкоди покриттю екран...