Як правильно смажити картоплю, щоб вона не прилипала, не горіла і не була сирою всередині - ділимося лайфхаками

Смажену картоплю вміють готувати всі. Але дуже часто під час приготування вона виходить сирою усередині та горілою зовні. Щоб так не відбувалося, її потрібно попередньо замочити в холодній воді і смажити спочатку на максимальному, а потім на мінімальному вогні під кришкою, передають Патріоти України.

Кулінарка Юлія поділилася в Instagram рецептом смаженої картоплі, яка не горітиме, але при цьому буде хрусткою та смачною.

Порада: нарізану картоплю покладіть у холодну воду, додайте лід. А під час смаження картоплю не потрібно перемішувати часто і готувати страву потрібно під кришкою!

Інгредієнти:

  • картопля – 1-1,1 кг (почищена)
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • олія – 70-80 мл
  • спеції: перець, картопля, улюблені – за смаком та бажанням

Спосіб приготування:

1. Почищену та помиту картоплю поріжте досить грубими скибочками. Посоліть і добре перемішайте.

3. Далі кришку заберіть, зробіть максимальний вогонь. Коли картопля знизу добре зарум'яниться, акуратно переверніть (краще це робити лопаткою для перевертання млинців). Після цього ще потрібно двічі перемішати, стежте, щоб низ рум'янився, але не горів.

4. Наприкінці додайте сіль та перець, а також приправу до картоплі.

Лише факти! Чи може комп’ютерна томографія викликати рак - що показало дослідження

понеділок, 12 травень 2025, 9:20

Нове дослідження показало, що іонізуюче випромінювання під час проведення комп’ютерної томографії може призвести до раку, передають Патріоти України. Щоб дізнатися, чи може комп’ютерна томографія викликати рак, науковці університету Каліфорнії у Сан-Фр...

А ви це знали? Що означає, коли кіт прибився до хати, і чи потрібно його виганяти

понеділок, 12 травень 2025, 7:30

Згідно з народними віруваннями, поява в будинку незнайомої кішки — це не просто випадковість, а важливий знак, сповнений певного значення. Незалежно від того, чи ви вірите в прикмети, особливості поведінки та колір несподіваного гостя можуть багато чог...