Як правильно тушкувати м’ясо: ТОП-4 нюанси, про які потрібно пам’ятати

Тушене м’ясо - це смачно. До того ж воно набагато корисніше, ніж смажене.

Але іноді в процесі приготування допускаються помилки, через які страва виходить не такою чудовою, як того хотілося б.

Подробиці

Якщо ви хочете, щоб тушковане м’ясо виходило м’яким і соковитим, дізнайтеся про деякі секрети:

  1. На м’ясі краще не економити: чим дешевший продукт ви оберете, тим жорсткішим вийде результат. Вибирайте якісні шматки, які порадують вас своєю м’якою текстурою.
  2. Дуже важливим етапом є правильний вибір посуду. Найкращим варіантом є чавунний казан з товстим дном. Це забезпечує рівномірне та якісне приготування продукту.
  3. Дехто вважає, що маринувати м’ясо потрібно лише перед смаженням або барбекю. Але і для тушкування це теж є важливим та необхідним етапом. Завдяки маринуванню м’ясо стає набагато соковитішим і м’якшим.
  4. Однак головною проблемою є додавання необхідної кількості рідини. Не бійтеся налити забагато – надлишок бульйону випарується сам. А от якщо влити замало води, то м’ясо залишиться жорстким.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари додають до фаршу лимонну кислоту

четвер, 4 вересень 2025, 5:40

Додавання лимона до м’ясного фаршу - маленький секрет великої ніжності. Кислота цитрусу м’яко розщеплює м’ясні волокна, роблячи фарш соковитішим і повітрянішим, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Особливо ефективно це працює з курячим або ...

Лайфхак за копійки! Як позбутись неприємного запаху в туалеті

середа, 3 вересень 2025, 23:10

Оцет називають одним із основних засобів, який дозволяє зберігати чистоту унітазів. За його допомогою можна позбутися навіть застарілих забруднень, якщо поєднати з оцтом соду, передають Патріоти України. Окрім цього, оцет із содою допоможе позбутися й ...