Як правильно варити картоплю, щоб вона не розварювалася - часті помилки господинь

Варена картопля - це ідеальний гарнір до будь-якої м'ясної страви, яка готується досить швидко. Однак іноді овоч розварюється, внаслідок чого стає занадто м'яким та на тримає форму. Досвідчені кухарі розповіли, чому так відбувається. Виявляється, господині припускаються однієї і тої самої помилки. І справа не у виборі сорту картоплі, а в тривалості варіння, передають Патріоти України.

Хтось може не знати, але картоплю перед варінням потрібно заливати гарячою водою, або кидати овоч одразу у киплячу воду. Недосвідчені кулінари заливають сиру картоплю холодною водою, а потім дивуються, чому вона не виходить ідеальної консистенції, як у мами в дитинстві. Варити картоплю після закипання води потрібно близько 25 хвилин.Якщо ви хочете зробити картопляне пюре, тоді потрібно класти картоплю спочатку в холодну воду. При варінні з овоча виділяється крохмаль. І чим довше картопля варитиметься, тим краще вона розвариться і з неї вийде однорідне пюре. Для варіння та для смаження використовуються різні сорти картоплі. Для відварювання краще брати білу картоплю, а для смаження більше підходить рожева, у ній більше крохмалю.

Ягоди будуть солодкими та соковитими: Яим удобрювати полуницю навесні для великого врожаю

вівторок, 24 травень 2022, 17:30

Багато дачників ставлять запитання, чим найкраще підгодувати полуницю навесні, щоби був хороший урожай великих і соковитих ягід. Відповідь досить проста - потрібно використовувати натуральні інгредієнти. Таке добриво в домашніх умовах може приготувати ...

Навчіться правильно садити дерева - і урожай зросте у рази: Лайфхаки від садівника

вівторок, 24 травень 2022, 17:15

есна - це чудовий час, щоб дати життя спраглим впустити своє коріння в землю молодим і наповненим соком саджанцям дерев. Але не кожен знає, як це зробити правильно, аби не нашкодити. Не біда, садівник Василь Іванюк пояснив, як то правильно зробити, пер...