Як правильно варити картоплю, щоб вона не розварювалася - часті помилки господинь

Варена картопля - це ідеальний гарнір до будь-якої м'ясної страви, яка готується досить швидко. Однак іноді овоч розварюється, внаслідок чого стає занадто м'яким та на тримає форму. Досвідчені кухарі розповіли, чому так відбувається. Виявляється, господині припускаються однієї і тої самої помилки. І справа не у виборі сорту картоплі, а в тривалості варіння, передають Патріоти України.

Хтось може не знати, але картоплю перед варінням потрібно заливати гарячою водою, або кидати овоч одразу у киплячу воду. Недосвідчені кулінари заливають сиру картоплю холодною водою, а потім дивуються, чому вона не виходить ідеальної консистенції, як у мами в дитинстві. Варити картоплю після закипання води потрібно близько 25 хвилин.Якщо ви хочете зробити картопляне пюре, тоді потрібно класти картоплю спочатку в холодну воду. При варінні з овоча виділяється крохмаль. І чим довше картопля варитиметься, тим краще вона розвариться і з неї вийде однорідне пюре. Для варіння та для смаження використовуються різні сорти картоплі. Для відварювання краще брати білу картоплю, а для смаження більше підходить рожева, у ній більше крохмалю.

Будуть великі проблеми! ТОП-рослин, які в жодному разі не можна тримати вдома дівчатам

п’ятниця, 9 травень 2025, 10:30

Здавалося б, що може піти не так, якщо тримати в оселі квіти? Адже рослини допомагають створити приємну атмосферу, збільшити кількість кисню. Однак за народними прикметами є деякі квіти, які не можна тримати в домі самотнім жінкам, якщо вони хочуть щас...

Водіям на замітку! Чи можна їздити на зимовій гумі цілий рік та чи буде за це покарання

п’ятниця, 9 травень 2025, 9:40

Попри те, що ″перевзування″ автомобіля зі зміною сезону — необхідна процедура, їзда на зимових шинах протягом усього року — поширена практика серед водіїв. Однак експерти та фахівці з безпеки дорожнього руху не рекомендують цього робити, передають Патр...