Як правильно варити картоплю, щоб вона не розварювалася - часті помилки господинь

Варена картопля - це ідеальний гарнір до будь-якої м'ясної страви, яка готується досить швидко. Однак іноді овоч розварюється, внаслідок чого стає занадто м'яким та на тримає форму. Досвідчені кухарі розповіли, чому так відбувається. Виявляється, господині припускаються однієї і тої самої помилки. І справа не у виборі сорту картоплі, а в тривалості варіння, передають Патріоти України.

Хтось може не знати, але картоплю перед варінням потрібно заливати гарячою водою, або кидати овоч одразу у киплячу воду. Недосвідчені кулінари заливають сиру картоплю холодною водою, а потім дивуються, чому вона не виходить ідеальної консистенції, як у мами в дитинстві. Варити картоплю після закипання води потрібно близько 25 хвилин.Якщо ви хочете зробити картопляне пюре, тоді потрібно класти картоплю спочатку в холодну воду. При варінні з овоча виділяється крохмаль. І чим довше картопля варитиметься, тим краще вона розвариться і з неї вийде однорідне пюре. Для варіння та для смаження використовуються різні сорти картоплі. Для відварювання краще брати білу картоплю, а для смаження більше підходить рожева, у ній більше крохмалю.

Ранні ознаки деменції: ТОП-5 тривожних сигналів, які не можна ігнорувати

вівторок, 25 листопад 2025, 0:28

Деменція - це одне із серйозних неврологічних захворювань у 21 столітті. Британська національна служба охорони здоров’я (NHS) стверджує, що деменція вражає переважно людей похилого віку, причому ризик подвоюється кожні п’ять років після 65 років. Однак...

Ще п’ять хвилин у ліжку вранці? Дізнайтеся, чим це загрожує вашому тілу та настрою

вівторок, 25 листопад 2025, 0:09

Мабуть, ви теж часто думаєте: "Ще п’ять хвилин" після дзвінка будильника. Здається нешкідливою звичкою, але додатковий сон у ранкові години може погіршити самопочуття і енергію на весь день, передають Патріоти України. Інерція сну — це стан дезорієнтац...