Як правильно варити рис, щоб він не злипався - корисні поради

Ідеально приготовлений рис - розсипчастий та не склеюється. Приготувати такий вдається не багатьом і на це існує ряд причин: починаючи від пропорцій води, закінчуючи вибором посуду, передають Патріоти України.Якщо ваша мета – приготувати розсипчастий рис, який тримає форму та не розклеюється, то для варіння найкраще підходить довгозернистий сорт рису. Він дуже поширений у кулінарії і є основою для плову та багатьої інших гарнірів.Декілька правил

Посуд: варити рис потрібно у каструлі з великими товстими стінками.

Пропорції рису та води становлять 1:1,5-2 скл.

Час приготування – орієнтовно 20-25 хвилин

Як правильно варити рис:

1. Перед варінням рис потрібно промити 7-8 разів у холодній воді, щоб вона стала прозорою.

2. Далі потрібно залити рис водою та поставити на середній вогонь. Перед закипанням важливо іноди перемішувати рис, щоб він не прилип до дна каструлі.

3. Після того, як вода закипить, потрібно посолити рис та продовжити варити крупу на слабкому вогні приблизно 15 хвилин.

4. Коли крупа буде готовою, відкинути її на друшляк та додати трохи олії. Перемішати.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...