Ідеально приготовлений рис - розсипчастий та не склеюється. Приготувати такий вдається не багатьом і на це існує ряд причин: починаючи від пропорцій води, закінчуючи вибором посуду, передають Патріоти України.Якщо ваша мета – приготувати розсипчастий рис, який тримає форму та не розклеюється, то для варіння найкраще підходить довгозернистий сорт рису. Він дуже поширений у кулінарії і є основою для плову та багатьої інших гарнірів.Декілька правил
Посуд: варити рис потрібно у каструлі з великими товстими стінками.
Пропорції рису та води становлять 1:1,5-2 скл.
Час приготування – орієнтовно 20-25 хвилин
Як правильно варити рис:
1. Перед варінням рис потрібно промити 7-8 разів у холодній воді, щоб вона стала прозорою.
2. Далі потрібно залити рис водою та поставити на середній вогонь. Перед закипанням важливо іноди перемішувати рис, щоб він не прилип до дна каструлі.
3. Після того, як вода закипить, потрібно посолити рис та продовжити варити крупу на слабкому вогні приблизно 15 хвилин.
4. Коли крупа буде готовою, відкинути її на друшляк та додати трохи олії. Перемішати.
У деяких жінок під час менструацій можуть виникати перепади настрою та з’являється сильний потяг до некорисної їжі. Варто знати, що їсти перед ПМС, щоб уникнути такого. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє, як продукти впливають на перебіг менструаці...
Якщо ви помітили, що листя в розсади починає втрачати зелений колір, а натомість стає жовтим, це може означати, що вона має захворювання хлороз. І впоратися з ним без додаткових знань не так просто, передають Патріоти України. Хлороз спершу призводить ...