Як правильно варити рис, щоб він не злипався - корисні поради

Ідеально приготовлений рис - розсипчастий та не склеюється. Приготувати такий вдається не багатьом і на це існує ряд причин: починаючи від пропорцій води, закінчуючи вибором посуду, передають Патріоти України.Якщо ваша мета – приготувати розсипчастий рис, який тримає форму та не розклеюється, то для варіння найкраще підходить довгозернистий сорт рису. Він дуже поширений у кулінарії і є основою для плову та багатьої інших гарнірів.Декілька правил

Посуд: варити рис потрібно у каструлі з великими товстими стінками.

Пропорції рису та води становлять 1:1,5-2 скл.

Час приготування – орієнтовно 20-25 хвилин

Як правильно варити рис:

1. Перед варінням рис потрібно промити 7-8 разів у холодній воді, щоб вона стала прозорою.

2. Далі потрібно залити рис водою та поставити на середній вогонь. Перед закипанням важливо іноди перемішувати рис, щоб він не прилип до дна каструлі.

3. Після того, як вода закипить, потрібно посолити рис та продовжити варити крупу на слабкому вогні приблизно 15 хвилин.

4. Коли крупа буде готовою, відкинути її на друшляк та додати трохи олії. Перемішати.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...