Як правильно відбивати м’ясо, щоб воно було соковитим - секрети, які ви хотіли знати

Для неперевершеного сімейного обіду або для частування друзів ніжні відбивні завжди будуть актуальними. Соковите та ароматне м’ясо під хрумкою ніжною скоринкою завжди так пахне, що перед цією стравою навряд чи хтось може встояти, передають Патріоти України.

Звісно, відбиття м’яса – чи не найголовніший етап приготування страви. Зробити це потрібно для того, щоб готова страва відрізнялася м’якістю, ніжністю та соковитістю. Але в цьому процесі існують певні хитрощі, якими ми поділимося разом з Рixelinform.

Чи можна відбивати м’ясо на дерев’яній дошці

Ні, не можна. Справа в тому, що дерево — матеріал, що добре вбирає вологу, в тому числі і м’ясний сік. Відбиття м’яса на дерев’яній дошці з високою ймовірністю може призвести до того, що продукт стане сухим. Після термічної обробки м’яса кулінар отримає не ніжну, а тверду страву.

Як правильно відбивати м’ясо

Перед тим, як почати обробляти шматочки м’яса відбивним молотком, кухонну дошку потрібно обдати водою. Матеріал вбере вологу, завдяки чому не "забиратиме" м’ясний сік.

Є ще й інший простий трюк – просто покладіть на поверхню харчову плівку та відбийте у такий спосіб м’ясо. У цьому випадку воно також збереже соковитість.

Це може здивувати! ТОП-5 ознак того, що ваш собака найбільше любить вас

неділя, 2 листопад 2025, 12:45

У собак є свої способи вираження любові, і це не завжди відбувається через очевидні жести, такі як виляння хвостом чи схвильовані привітання, передають Патріоти України. На щастя, експерти-кінологи з Pet MD виявили п'ять неочевидних ознак того, що ваш ...

Найнадійніші авто з пробігом: Ось які машини майже ніколи не ламаються

неділя, 2 листопад 2025, 12:40

Вибір вживаного авто завжди ризикований, адже не кожен автомобіль витримує випробування часом. Експерти називають марки та моделі, які показують високу надійність і рідко потребують дорогого ремонту навіть після багатьох років експлуатації, передають П...