Як правильно відкривати соняшникову олію - "таємний" лайфхак, про який мало хто знає

Практично кожна господиня стикається з проблемою при використанні пляшки з рослинною олією. Нерідко воно може підтікати, проливатися, а широка горловина стає причиною занадто великої витрати продукту, передають Патріоти України.

Виявляється, виробники вже давно вирішили цю проблему, а ключ до її вирішення знаходиться в самій пластиковій пляшці з рослинною олією.

Зверніть увагу, що під звичайною гвинтовою пробкою практично на кожній пластиковій пляшці з-під масла є друга затичка зі спеціальним кільцем. Виявляється, у неї є два призначення – надійно оберігати масло від протікання і служити своєрідним дозатором.

Лайфхак з кришкою соняшникової олії

Порядок дій:

  • відкрутіть гвинтову пробку на пластиковій пляшці рослинної олії;
  • акуратно відкоркуйте другу пробку, не поспішаючи потягнувши за спеціальне кільце (важливо його не відірвати і зберегти пробку цілою);
  • другу пробку переверніть і акуратно помістіть її в прорізи горловини пляшки з маслом кільцем вниз;
  • зафіксуйте пробку так, щоб кільце пішло вниз прорізів горловини, а пробка залишилася вище, створюючи своєрідний шлюз;
  • закріпіть пробку так, щоб вона залишила невелике місце для витікання масла і не падала при перевертанні пляшки;
  • тепер ви отримали своєрідний дозатор, який дозволить раціонально використовувати рослинну олію і не дасть навіть випадково виплеснутися з пляшки.

Як закрити соняшникову олію

Для того, щоб соняшникова олія зберігалася довго і не псувалася, вона повинна знаходиться в темному місці з температурою +10 +15°С. Важливо пам'ятати, що олію треба зберігати далеко від побутових приладів, які нагріваються (духовки, плити). Не зайвим буде також перелити олію в скляний або керамічний посуд, що дозволить довше зберегти продукт.

Як правильно наливати олію

Не варто забувати, що олія за своєю консистенцією відрізняється від будь-якого іншого продукту і плями від неї буває важко видалити. Тому при переливанні слід проявляти обережність. Важливо пам'ятати, що переливати рослинну олію потрібно через воронку або з горлечка каністри (якщо дозволяє розмір). Робити це слід невеликими порціями по 200-300 грам. При цьому почекайте певний час, поки вся олія стече, адже продукт тягучий і ви можете запросто промахнутися, наливши зайву порцію, поки вона ще не потрапила в ємність.

Як відміряти рослинну олію

Пам'ятайте кілька простих цифр:

  • 1 столова ложка вміщує 15 мілілітрів або 17 грам рослинної олії;
  • 1 чайна ложка вміщує 5 мілілітрів або 5,5-6 грам рослинної олії;
  • 1 десертна ложка вміщує 10 мілілітрів або 11 грамів рослинної олії.

Як смачно посмажити сало, щоб воно не стало сухим

понеділок, 6 травень 2024, 19:09

Для господинь питання смаження сала є звичним. Навіть не виникає думки, що потрібно знати певні хитрощі його приготування. Незважаючи на це, продукт іноді виходить пересмаженим та сухим, передають Патріоти України. Почати потрібно саме з цього — з вибо...

А ви це знали? Чому в СРСР на балконах вставляли вікна з автобусів

понеділок, 6 травень 2024, 18:56

В епоху СРСР, через дефіцит та бідність люди вдавалися до незвичних рішень. Це стосувалося всіх сфер житті, зокрема будівництва, передають Патріоти України. Прогулюючись старими радянськими кварталами не рідко замість пластикових чи дерев’яних вікон мо...