Літо - пора заготовок на зиму. Якщо у вас вродила петрушка й ви хочете її засушити - дослухайтеся до порад досвідчених господинь, передають Патріоти України.
Зрізану петрушку треба ретельно промити. Після цього викладіть її на паперовий рушник, нехай полежить протягом години, щоб просохла. Коли просохне, візьміть петрушку й позв’язуйте зелень у пучки.
Їх треба підвісити у сухому добре провітрюваному приміщенні. Сушити треба не менше 10 днів. Після цього петрушку треба подрібнити й скласти у скляну посудину з кришкою.
Також можна висушити зелень у духовці. Помиту петрушку треба подрібнити й викласти тонким шаром на деко, застелене пергаментом. Духову розігрійте до температури 50 градусів.
Сушити зелень треба протягом 5 годин, залежно від товщини шару. Дверцята духовки повинні бути прочиненими. Протягом цього часу петрушку треба декілька разів перевернути, щоб рівномірно просушилася.
Якщо у вас є дегідратор, то там можна висушити будь-яку зелень на спеціальному режимі гаджета або, виставивши температуру до 45 градусів вручну.
Регулярне вживання дуже гарячого чаю або кави може значно підвищити ризик розвитку плоскоклітинного раку стравоходу - трубки, яка з’єднує горло зі шлунком, передають Патріоти України. Дослідження за участю понад 450 000 британців, проведене на основі д...
Сантехніки не радять виливати окріп у злив, щоб прочистити його. За словами одного сантехніка, ніколи не слід цього робити, оскільки ви можете пошкодити свою сантехнічну систему, навіть не усвідомлюючи цього, пише Mirror, передають Патріоти України. За...