Літо - пора заготовок на зиму. Якщо у вас вродила петрушка й ви хочете її засушити - дослухайтеся до порад досвідчених господинь, передають Патріоти України.
Зрізану петрушку треба ретельно промити. Після цього викладіть її на паперовий рушник, нехай полежить протягом години, щоб просохла. Коли просохне, візьміть петрушку й позв’язуйте зелень у пучки.
Їх треба підвісити у сухому добре провітрюваному приміщенні. Сушити треба не менше 10 днів. Після цього петрушку треба подрібнити й скласти у скляну посудину з кришкою.
Також можна висушити зелень у духовці. Помиту петрушку треба подрібнити й викласти тонким шаром на деко, застелене пергаментом. Духову розігрійте до температури 50 градусів.
Сушити зелень треба протягом 5 годин, залежно від товщини шару. Дверцята духовки повинні бути прочиненими. Протягом цього часу петрушку треба декілька разів перевернути, щоб рівномірно просушилася.
Якщо у вас є дегідратор, то там можна висушити будь-яку зелень на спеціальному режимі гаджета або, виставивши температуру до 45 градусів вручну.
*** . Пелагія жила в III столітті, в Антіохії. Вона була неймовірно красива, працювала танцівницею і вела вільний спосіб життя. За красу її прозвали Маргарита, що в перекладі означає "перлина". . Одного разу до Сирії, на собор єпископів, приїхав єпис...
Багато хто замислюється, які продукти обов’язково потрібно мити після того, як ви принесли їх додому. З фруктами та овочами все здається очевидним. Але як бути з м’ясом, яйцями або упаковками продуктів? Експерти дають чіткі рекомендації, передають Патр...