Як правильно запекти великий шматок м’яса - технологія ідеальної страви

Великому шматку м’яса всі раді. Потрібно вміти його правильно підготувати та запекти, щоб воно було з апетитною скоринкою та смачне всередині. Важко заперечувати, що сире та тверде м’ясо не буде вважатися вдалою стравою. Потрібно дотримуватися технології приготування.

Подробиці

Почніть з вибору правильного м’яса. Це може бути яловича шинка або свиняча шия. Потрібно замаринувати після розморожування, якщо це не свіже з магазину.

Навіть якщо у вас кількагодинне маринування, не відправляйте відразу в духовку. Спочатку треба обсмажити на сковороді з усіх сторін, щоб була апетитна скоринка. Також ця процедура допоможе затримати соки в м’ясі, щоб вони не витікали. В результаті воно буде соковитим.

Розігрійте духовку до 170 градусів. При такій температурі треба запікати. Якщо ви переживаєте, що воно почне горіти, прикрийте фольгою. Потім зніміть, щоб утворилася скоринка. 20 хвилин для цього буде достатньо. Смачного!

Менше жиру - не завжди краще! Експерти пояснили, яке масло справді корисне

четвер, 6 листопад 2025, 13:07

Менше жиру не завжди означає більше користі. Фахівці пояснили, чому вершкове масло з вмістом жиру 80% може бути здоровішим вибором, ніж так звані легкі аналоги, передають Патріоти України. У таких «полегшених» продуктах виробники часто зменшують кількі...

Помилки в макіяжі, які додають віку: Як фарбуватися, щоб виглядати молодше

четвер, 6 листопад 2025, 11:45

Багато жінок, прагнучи виглядати доглянуто, іноді несвідомо роблять помилки в макіяжі, які лише підкреслюють зморшки й додають кілька років. Візажисти пояснили, які звички у фарбуванні обличчя краще забути, якщо хочете виглядати свіжо та природно, пере...