Як правильно запікати курку, щоб м’ясо залишалось соковитим та смачним

Запекти курку можна на раз-два. Така перша думка, коли бачиш її на прилавку в магазині. А потім починаєш готувати, дістаєш з духовки, а вона якась суха на смак, передають Патріоти України.

Заливати потім м’ясо в тарілці — не варіант. Є велике бажання, щоб курка відразу готувалась смачною та соковитою. І це цілком можливо.

Не маринуйте

Коли мова йде про м’ясо, всі відразу поспішають замаринувати його. Можна, звичайно, але це не збереження соковитості. Маринад покращує смак, іноді може зробити м’ясо м’якішим. Проте термічна обробка в будь-якому випадку підсушить його. Можете просто обтерти курку сіллю та перцем — вийде не менш смачно.

В духовці

Курка в духовій шафі має шанс на збереження соковитості, якщо використати фольгу. Обгорніть трохи курку, зробіть отвори для пари. Покладіть її грудкою донизу. Наука каже, що так краще.

Майже все готово

За кілька хвилин до готовності, коли вже майже будете готові дістати курку з духовки, використайте соус. Його треба зробити з меду, соєвого соусу, оливкової олії та часнику. Полийте ним курку та дайте ще 5 хвилин. Це буде відмінний результат.

Спробуйте приготувати курку з урахуванням цих рекомендацій. Вона буде соковита та ароматна. Смачного!

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Візуальна загадка, яку не може розв’язати 95% людей: Знайдіть тріснуте яйце за 10 секунд

субота, 12 липень 2025, 11:50

Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...