Як правильно заряджати телефон: Дієві лайфхаки, які подовжать життя батареї

Зберегти термін життя телефона та батареї допоможуть прості правила. Слідуючи їм, ви точно убережетесь від деградації акумулятора та його заміни, передають Патріоти України.

"Телеграф" підготував для вас декілька простих правил. Вони поширюються і на бюджетні девайси, і на дорогі.

Як правильно заряджати смартфон, щоб зберегти батарею:

  • Від 20 до 80%, саме такий діапазон заряду завжди має бути. Він не повинен падати нижче 20%, і заряджати до 100% не треба. Краще заряджати акумулятор частіше, але короткими сесіями – це навпаки корисно.
  • Не заряджати телефон довго, тобто не ставити його на ніч. Якщо все ж немає іншої можливості, то принаймні встановіть обмеження до 80% – для цього підійде спеціальний додаток Battery Charge Limit.
  • Поки йде зарядка, не користуйтесь телефоном. Це призводить до перегріву батареї і сповільнення часу зарядки.
  • Не рекомендовано часто користуватись бездротовими зарядками. Адже під час їх використання смартфон сильно гріється, що своєю чергою, погано позначається на акумуляторі.
  • Уникайте будь-якого перегріву. Місткість батареї в гарячому смартфоні буде зменшуватися набагато стрімкіше, ніж в холодному. Тому спекотним літом телефон краще зберігати у сумочці, яка не буде швидко нагріватись.

Дотримуючись такої гігієни зарядки, ви точно збережете місткість акумулятора та його термін роботи.

Перевірте себе! Наївність чи скептицизм: Тест у картинці визначить, наскільки ви довірливі

понеділок, 20 травень 2024, 8:12

Цей швидкий тест розроблений, щоб допомогти вам дізнатися більше про власну особистість в соціальному контексті. Все, що вам потрібно зробити, це подивитися на картинку. Ця психологічна вправа використовує принцип аналізу на основі сприйняття, щоб вияв...

Тест-ворожіння: Просто оберіть шоколадку і отримайте передбачення на п'ять років

понеділок, 20 травень 2024, 7:10

Ви коли-небудь замислювалися, що чекає на вас у майбутньому? Виявляється за допомогою цього простого психологічного тесту це можна зробити. Подивіться на зображення протягом кількох секунд і оберіть шоколадку. Таким чином ви зможете дізнатися, яким буд...