Пару місяців, як картоплю склали на зберігання до весни, а вона вже почала проростати? Скоріше шукайте причину в температурі, освітленні або в овочах-сусідах. Є один овоч, що допомагає зберегти картоплю, бо вбирає зайву вологу, передають Патріоти України.
Картопля не любить по сусідству фрукти та більшість овочів. Натомість буряк – ідеальна пара для неї. Все тому, що бурякові для зберігання соковитості треба більше вологи, ніж іншим овочам у підвалі чи коморі.
Картопля споживає кисень, випаровує вологу і витрачає крохмаль. Чим тепліше в підвалі, тим швидше відбуваються хімічні процеси в картоплі.
Крохмаль перетворюється на цукор, який окислюється, виділяючи вуглекислий газ і воду. У результаті майбутні паростки (у картоплі їх називають «очі») набухають і починають рости.
Під тривалим впливом тепла, а також природного або штучного освітлення картопля обов’язково проросте, тому для зберігання картоплі вибирають темне місце з низьким рівнем вологи.
Виявляється, солодощі можуть бути не лише смачними, а й надзвичайно корисними для здоров’я людини. Існує один солодкий продукт, який здатен помітно подовжити життя. Про це пише ресурс Strona Zdrowia, передають Патріоти України. Швейцарські дослідники ...
Огірки мають поверхневу кореневу систему, для них розпушування — це великий ризик. Адже корені культури можуть пошкодитися, що сповільнить її зростання та розвиток. Тому від цієї процедури краще відмовитися. Однак досвідчені городники знають, чим замін...