
Кава - це один із найпоширеніших напоїв у світі. Його смаків, ароматів та сортів існує безліч, і його можна приготувати різними способами, передають Патріоти України.
Щоб зберегти смак та аромат напою на довго, необхідно правильно зберігати каву.
Масло та кисень у складі кави при контакті з повітрям погіршують якість напою. Світло провокує втрату аромату та смаку, волога та сторонні запахи можуть змінити її смак. Тому основне правила при зберіганні кави — запобігти його "спілкуванню" зі світлом, повітрям і вологістю.
Каву краще зберігати у спеціальному контейнері. Найкраще використовувати ємності з герметичною кришкою, яка захистить каву від контакту зі світлом та вологою. Скляні або керамічні банки також підходять, але теж герметичні. Обов’язкова умова контейнера – щоб він був чистим та сухим.
Зберігати каву необхідно в прохолодному та темному місці – це може бути шафа або полиця. Не слід зберігати каву в холодильнику або морозильній камері, тому що це може вплинути на її вологість та смак. Каву не можна зберігати поблизу продуктів із сильним запахом, наприклад, біля часнику чи цибулі – ризикуєте пити напій із часниковим чи цибульним смаком.
Мелену каву краще зберігати в герметичному контейнері і не готувати заздалегідь. Контакт з повітрям і світлом швидко погіршує якість меленої кави. Щоб зберегти її смак і аромат якомога довше, краще молоти каву безпосередньо перед приготуванням.
Православне свято 31 жовтня за новим церковним календарем (13 листопада за старим) - день пам'яті Никодима і Спиридона Печерських, які ввійшли в історію як проповідники християнства, а також святого Петра Багатостраждального, видатного українського дер...
Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...