
Кава - це один із найпоширеніших напоїв у світі. Його смаків, ароматів та сортів існує безліч, і його можна приготувати різними способами, передають Патріоти України.
Щоб зберегти смак та аромат напою на довго, необхідно правильно зберігати каву.
Масло та кисень у складі кави при контакті з повітрям погіршують якість напою. Світло провокує втрату аромату та смаку, волога та сторонні запахи можуть змінити її смак. Тому основне правила при зберіганні кави — запобігти його "спілкуванню" зі світлом, повітрям і вологістю.
Каву краще зберігати у спеціальному контейнері. Найкраще використовувати ємності з герметичною кришкою, яка захистить каву від контакту зі світлом та вологою. Скляні або керамічні банки також підходять, але теж герметичні. Обов’язкова умова контейнера – щоб він був чистим та сухим.
Зберігати каву необхідно в прохолодному та темному місці – це може бути шафа або полиця. Не слід зберігати каву в холодильнику або морозильній камері, тому що це може вплинути на її вологість та смак. Каву не можна зберігати поблизу продуктів із сильним запахом, наприклад, біля часнику чи цибулі – ризикуєте пити напій із часниковим чи цибульним смаком.
Мелену каву краще зберігати в герметичному контейнері і не готувати заздалегідь. Контакт з повітрям і світлом швидко погіршує якість меленої кави. Щоб зберегти її смак і аромат якомога довше, краще молоти каву безпосередньо перед приготуванням.
Ріпаковий мед - це справжній скарб. Особливо варто звернути на нього увагу людям похилого віку, пише Onet dom, передають Патріоти України. Такий мед має світлий, солом'яний колір та ніжну консистенцією. Його м'який смак задовольнить навіть найвибагливі...
Натуральний фруктовий чай, який готується з апельсина, лимона, імбиру та інших інгредієнтів, коштує у ресторанах дорого. Але такий напій ви можете приготувати й вдома. І він обійдеться вам набагато дешевше, передають Патріоти України. Процес приготуван...