Як правильно зберігати каву, щоб довго насолоджуватися ароматом - прості лайфхаки досвідчених гурманів

Кава - це один із найпоширеніших напоїв у світі. Його смаків, ароматів та сортів існує безліч, і його можна приготувати різними способами, передають Патріоти України.

Щоб зберегти смак та аромат напою на довго, необхідно правильно зберігати каву.

Секрети правильного зберігання кави

Масло та кисень у складі кави при контакті з повітрям погіршують якість напою. Світло провокує втрату аромату та смаку, волога та сторонні запахи можуть змінити її смак. Тому основне правила при зберіганні кави — запобігти його "спілкуванню" зі світлом, повітрям і вологістю.

Каву краще зберігати у спеціальному контейнері. Найкраще використовувати ємності з герметичною кришкою, яка захистить каву від контакту зі світлом та вологою. Скляні або керамічні банки також підходять, але теж герметичні. Обов’язкова умова контейнера – щоб він був чистим та сухим.

Зберігати каву необхідно в прохолодному та темному місці – це може бути шафа або полиця. Не слід зберігати каву в холодильнику або морозильній камері, тому що це може вплинути на її вологість та смак. Каву не можна зберігати поблизу продуктів із сильним запахом, наприклад, біля часнику чи цибулі – ризикуєте пити напій із часниковим чи цибульним смаком.

Мелену каву краще зберігати в герметичному контейнері і не готувати заздалегідь. Контакт з повітрям і світлом швидко погіршує якість меленої кави. Щоб зберегти її смак і аромат якомога довше, краще молоти каву безпосередньо перед приготуванням.

Розставлено крапки над "і": Лікар-дієтолог розповів, чи корисні насправді соління

неділя, 5 жовтень 2025, 13:05

Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...

Один секретний інгредієнт у каві зупиняє старіння - лікар із Гарварду дав рецепт

неділя, 5 жовтень 2025, 12:30

Хочете зробити свою ранкову каву не лише смачною, а й корисною для здоров’я? Гастроентеролог, випускник Гарварду доктор Саурабх Сеті розповів, що всього дрібка кориці може перетворити звичайну каву на справжній 2еліксир молодості", передають Патріоти У...