Кава - це один із найпоширеніших напоїв у світі. Його смаків, ароматів та сортів існує безліч, і його можна приготувати різними способами, передають Патріоти України.
Щоб зберегти смак та аромат напою на довго, необхідно правильно зберігати каву.
Масло та кисень у складі кави при контакті з повітрям погіршують якість напою. Світло провокує втрату аромату та смаку, волога та сторонні запахи можуть змінити її смак. Тому основне правила при зберіганні кави — запобігти його "спілкуванню" зі світлом, повітрям і вологістю.
Каву краще зберігати у спеціальному контейнері. Найкраще використовувати ємності з герметичною кришкою, яка захистить каву від контакту зі світлом та вологою. Скляні або керамічні банки також підходять, але теж герметичні. Обов’язкова умова контейнера – щоб він був чистим та сухим.
Зберігати каву необхідно в прохолодному та темному місці – це може бути шафа або полиця. Не слід зберігати каву в холодильнику або морозильній камері, тому що це може вплинути на її вологість та смак. Каву не можна зберігати поблизу продуктів із сильним запахом, наприклад, біля часнику чи цибулі – ризикуєте пити напій із часниковим чи цибульним смаком.
Мелену каву краще зберігати в герметичному контейнері і не готувати заздалегідь. Контакт з повітрям і світлом швидко погіршує якість меленої кави. Щоб зберегти її смак і аромат якомога довше, краще молоти каву безпосередньо перед приготуванням.
Дачники стверджують, що шкідники навіть не будуть прилітати на город, якщо навесні висадити поряд з грядками картоплі всього лише одну рослину, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Мова йде про пижму. Вона є справжнім захисником городньої ку...
Вчені з'ясували, що кліщі мають чіткі вподобання щодо групи крові своїх жертв, і власники однієї з них ризикують стати "мішенню" значно частіше за інших. РБК-Україна (проект Styler) пояснює, яких саме людей найчастіше кусають кліщі і до чого тут група ...