Як правильно зберігати хліб, щоб він довго залишався свіжим - лайфхаки, про які мало хто знає

Звичайно, краще купувати стільки продуктів, скільки ви можете з’їсти. Однак іноді бувають ситуації, коли випічки вдома і вона не встигає з’їдатись. Деякими секретами зберігання продуктів ми з вами вже поділилися. Але лайфхаки для продовження життя хліба - особливі, передають Патріоти України.

"Бабусині рецепти" стверджують, що завдяки деяким лайфхакам продовжити життя хлібу можна до двох тижнів. Тоді його не доведеться викидати й спокійно вживати.

Як зберігати хліб довгий час

Способи:

  1. нарізати хліб на порційні шматочки і обернути щільною плівкою. Кожен шматочок загортаємо так, щоб між плівкою та хлібом було менше повітря, та прибираємо у морозилку. Без втрати смаку та властивостей хліб зберігається 10-14 днів. Щоб хліб готовий до вживання, потрібно його дістати та почекати хвилин 10-15 — саме стільки хліб розморожується при кімнатній температурі.
  2. другий спосіб — підігріти хліб у духовці чи сковороді, грилі тощо. Тоді всередині він буде м’який і гарячий, а зовні з хрусткою скоринкою.
  3. якщо хліб все ж таки почав черствіти, то можна зробити з нього грінки. Як варіант — нарізати випічку на маленькі кубики і підсушити на сковороді або духовці. Такі сухарики можна використовувати, наприклад, для салату "Цезар" та інших страв.

Секрет досвідчених господинь! Як прати чорні речі, щоб вони не втрачали свій колір

середа, 1 травень 2024, 16:14

Речі чорного кольору виглядають ефектно, але при умові його ідеального вигляду. Якщо речі чи одяг виглядають запраними та з сіруватим відтінком, казати про ефектність немає жодного сенсу. Буквально декілька циклів прання можуть позбавити колір насичено...

Справжня знахідка! ТОП-20 продуктів, які можна їсти у великій кількості й не набирати вагу

середа, 1 травень 2024, 15:43

Розповідаємо, якими смаколиками можна ласувати досхочу і не набирати зайві кілограми, передають Патріоти України.