Як правильно зберігати хліб, щоб він довго залишався свіжим - лайфхаки, про які мало хто знає

Звичайно, краще купувати стільки продуктів, скільки ви можете з’їсти. Однак іноді бувають ситуації, коли випічки вдома і вона не встигає з’їдатись. Деякими секретами зберігання продуктів ми з вами вже поділилися. Але лайфхаки для продовження життя хліба - особливі, передають Патріоти України.

"Бабусині рецепти" стверджують, що завдяки деяким лайфхакам продовжити життя хлібу можна до двох тижнів. Тоді його не доведеться викидати й спокійно вживати.

Як зберігати хліб довгий час

Способи:

  1. нарізати хліб на порційні шматочки і обернути щільною плівкою. Кожен шматочок загортаємо так, щоб між плівкою та хлібом було менше повітря, та прибираємо у морозилку. Без втрати смаку та властивостей хліб зберігається 10-14 днів. Щоб хліб готовий до вживання, потрібно його дістати та почекати хвилин 10-15 — саме стільки хліб розморожується при кімнатній температурі.
  2. другий спосіб — підігріти хліб у духовці чи сковороді, грилі тощо. Тоді всередині він буде м’який і гарячий, а зовні з хрусткою скоринкою.
  3. якщо хліб все ж таки почав черствіти, то можна зробити з нього грінки. Як варіант — нарізати випічку на маленькі кубики і підсушити на сковороді або духовці. Такі сухарики можна використовувати, наприклад, для салату "Цезар" та інших страв.

Легко та смачно! Ідеальне тісто на сухих дріжджах для домашньої піци

середа, 2 липень 2025, 23:10

Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...

Вчені знайшли "споживачів" хімікатів: Які бактерії вбивають рак і виводять токсини з організму

середа, 2 липень 2025, 18:30

Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...