
Диня, після того, як ви її розрізали, зберігається недовго. Однак, якщо ви хочете зберегти її свіжою якийсь час, то потрібно знати деякі нюанси. Ними поділилася спеціаліст Центру оцінки якості зерна Тетяна Ніконорова, передають Патріоти України.
Шматочки розрізаної дині відразу ж помістіть у пластиковий контейнер, щільно закрийте його кришкою і відправте в холодильник. Якщо кришки немає, можна затягнути краї харчовою плівкою. Головне, не допустити проникнення повітря до плода, і диня не вбиратиме сторонніх запахів.
Загалом термін зберігання баштанних культур у розрізаному вигляді невеликий. При кімнатній температурі вони лежать максимум 5-6 годин, після чого навряд диню або кавун ви захочете їсти, а в холодильнику, в закритому вигляді, вони зберігатимуться до двох діб. Кавун може зберігатися і довше.
Деякі люди навіть заморожують диню. Можете спробувати і ви. Для цього розкладіть шматочки дині в один шар у пакети для заморозки, максимально вичавивши з них повітря, і відправте в морозильну камеру на зберігання.
Не розрізану диню зберігайте в темному і прохолодному місці, бажано на м'якій поверхні. Якщо диня зелена, тоді можна помістити її на кілька днів на сонце. Стиглий плід потрібно протягом тижня розрізати і їсти. Якщо на дині з'явилися вм'ятини, то вона вже переспіла. Якщо постукати по дині, то глухий звук свідчить про стиглість плодів.
Наш сучасний ритм життя дедалі частіше призводить до хронічного недосипання, яке непомітно підриває здоров’я та працездатність. Частина звичок, які здаються безпечними або буденними, насправді здатні серйозно заважати повноцінному нічному відпочинку, п...
Після 60 років мозок зменшується приблизно на 5–10 %, а найбільші зміни зачіпають стовбур мозку та блакитне місце (locus coeruleus), що втрачає до половини нейронів після 65 років. Це призводить до проблем зі сном, сприйняттям температури, пам’яттю, ми...