Диня, після того, як ви її розрізали, зберігається недовго. Однак, якщо ви хочете зберегти її свіжою якийсь час, то потрібно знати деякі нюанси. Ними поділилася спеціаліст Центру оцінки якості зерна Тетяна Ніконорова, передають Патріоти України.
Шматочки розрізаної дині відразу ж помістіть у пластиковий контейнер, щільно закрийте його кришкою і відправте в холодильник. Якщо кришки немає, можна затягнути краї харчовою плівкою. Головне, не допустити проникнення повітря до плода, і диня не вбиратиме сторонніх запахів.
Загалом термін зберігання баштанних культур у розрізаному вигляді невеликий. При кімнатній температурі вони лежать максимум 5-6 годин, після чого навряд диню або кавун ви захочете їсти, а в холодильнику, в закритому вигляді, вони зберігатимуться до двох діб. Кавун може зберігатися і довше.
Деякі люди навіть заморожують диню. Можете спробувати і ви. Для цього розкладіть шматочки дині в один шар у пакети для заморозки, максимально вичавивши з них повітря, і відправте в морозильну камеру на зберігання.
Не розрізану диню зберігайте в темному і прохолодному місці, бажано на м'якій поверхні. Якщо диня зелена, тоді можна помістити її на кілька днів на сонце. Стиглий плід потрібно протягом тижня розрізати і їсти. Якщо на дині з'явилися вм'ятини, то вона вже переспіла. Якщо постукати по дині, то глухий звук свідчить про стиглість плодів.
Ось кілька цікавих і не зовсім звичних фактів про банани, передають Патріоти України. Ці факти показують, наскільки банани є не тільки смачними, але й дуже корисними для здоров'я!
Психологічні тести допомагають розкрити різні аспекти нашої особистості - емоції, поведінку, реакції. Сьогодні ми пропонуємо швидкий тест, який допоможе вам виявити ваші найбільші недоліки. Подивіться на зображення з п’ятьма квітами та виберіть ту, яка...