Як правильно зберігати сало в холодильнику - хитрому трюку позаздрять досвідчені гурмани

Незважаючи на те, що сало практично не залежується у шанувальників цієї закуски, з настанням літнього сезону особливо актуальним стає питання про термін зберігання цього улюбленого багатьма "делікатесу", передають Патріоти України.

Всі ми ще з дитинства знаємо основні правила зберігання сала, проте нерідко питання про те, скільки днів потрібно тримати сало в теплі, ставить багатьох в глухий кут. Тому головними особливостями зберігання сала краще не нехтувати.

Скільки зберігається сало в холодильнику

Не секрет, що сало в основному зберігається в холодильнику або морозильній камері. І справа тут не в способі його приготування, адже і копчене і солоне сало в домашніх умовах правильніше буде заховати в холодильник. Однак за термінами зберігання сала необхідно не забувати прості правила:

  • у холодильнику можна зберігати солоне сало до трьох місяців;
  • у морозильній камері сало солоне бажано зберігати не більше одного року.

Де краще зберігати сало в холодильнику або морозилці

Відповідь на це питання має досить просте пояснення, адже все залежить від того, наскільки швидко ви плануєте розправитися з улюбленою закускою. Звернемо увагу на те, що копчене сало має дещо інший термін зберігання, тому його не варто залишати на потім:

  • сире сало в морозилці можна зберігати близько 2 місяців;
  • копчене сало в холодильнику можна зберігати близько 3 місяців.

У чому краще зберігати сало

Сало, як і інший швидкопсувний продукт, при тривалому зберіганні необхідно ізолювати від навколишнього середовища. Зробити це можна помістивши його в непроникний для повітря пакет і щільно "запечатавши". Для прикладу, якщо ви плануєте закинути надовго сало в холодильник, упакуйте в поліетиленовий пакет і ретельно загорніть, щоб він не пропускав повітря. Це допоможе продукту довше зберігатися і радувати вас своїм смаком.

Як зберігати копчене сало в домашніх умовах

Не секрет, що заморожування продуктів сприяє їх більш тривалому збереженню. Не є тут винятком і сало. Тому найбільш довгий термін зберігання зможе забезпечити морозильна камера. Однак є один нюанс, який допоможе зберегти продукт якісним. Просто перед тим, як помістити сало в морозилку, кожен шматок загорніть у фольгу або харчову плівку в три шари.

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...