Як правильно зварити смачну й міцну каву у турці: Секрети від італійського шеф-кухаря

Багато хто не уявляє жодного ранку без улюбленої кави, яка заряджає енергією і настроєм на весь день. А приготування цього міцного напою - справжній ритуал. Тим часом професійний італійський кулінар розповів, як зробити каву ще смачнішою, зазначають Патріоти України.

Так, італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився на своєму YouTube-каналі корисними порадами, як правильно зварити смачну каву в турці. Увесь секрет не лише у натуральних зернах.

Кілька секретів, які зроблять вашу каву ще смачнішою

  • Зерна краще змолоти самостійно, для турки помел повинен бути мінімальним – "у пил".
  • Воду використовуйте лише дистильовану або з фільтру.
  • Ідеальні пропорції – на 150 мілілітрів води – 15 грамів (1 столова ложка) щойно перемолотої кави

Як зварити каву у турці

  1. Висипте каву у турку.
  2. Залийте холодною, можна кімнатної температури водою і відправте на слабкий вогонь, каву потрібно лише двічі помішати – на тридцятій секунді і на 1 хвилині.
  3. Почекайте, поки кава не почне закипати і відразу знімайте з вогню, розлийте у чашки і дайте постояти 2-4 хвилини. Після цього можна насолоджуватися смачною та ароматною кавою.

Бадьорого ранку!


Оси будуть летіти геть, якщо відчують запах однієї "ненависної "рослини

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:53

Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...