Як правильно зварити смачну й міцну каву у турці: Секрети від італійського шеф-кухаря

Багато хто не уявляє жодного ранку без улюбленої кави, яка заряджає енергією і настроєм на весь день. А приготування цього міцного напою - справжній ритуал. Тим часом професійний італійський кулінар розповів, як зробити каву ще смачнішою, зазначають Патріоти України.

Так, італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився на своєму YouTube-каналі корисними порадами, як правильно зварити смачну каву в турці. Увесь секрет не лише у натуральних зернах.

Кілька секретів, які зроблять вашу каву ще смачнішою

  • Зерна краще змолоти самостійно, для турки помел повинен бути мінімальним – "у пил".
  • Воду використовуйте лише дистильовану або з фільтру.
  • Ідеальні пропорції – на 150 мілілітрів води – 15 грамів (1 столова ложка) щойно перемолотої кави

Як зварити каву у турці

  1. Висипте каву у турку.
  2. Залийте холодною, можна кімнатної температури водою і відправте на слабкий вогонь, каву потрібно лише двічі помішати – на тридцятій секунді і на 1 хвилині.
  3. Почекайте, поки кава не почне закипати і відразу знімайте з вогню, розлийте у чашки і дайте постояти 2-4 хвилини. Після цього можна насолоджуватися смачною та ароматною кавою.

Бадьорого ранку!


Це псує техніку! Названо головні помилки при розморожуванні холодильника

середа, 14 травень 2025, 13:09

Розмороження холодильника – це важливий процес, який впливає на ефективність роботи приладу та збереження продуктів. Багато хто нехтує правильним доглядом, що призводить до передчасного зносу техніки. Редакція FoodOboz розповість про основні помилки пр...

Це може здивувати! Ось що потрібно з'їсти о 13:00, щоб позбутися втоми до кінця дня

середа, 14 травень 2025, 12:05

Щоб не відчувати сильну втому та занепад сил у тілі після обіду, допоможуть корисні перекуси. Експерт назвала продукти, які варто їсти о 13:00 для кращого самопочуття, передають Патріоти України з посиланням на сайт The Mirror. Важливо їсти збалансова...