Як продовжити життя свічки - ці лайфхаки допоможуть під час вимкнення світла

Українська електрична інфраструктура зараз піддається масовим атакам РФ, через це люди сидять без світла по кілька годин, а то й діб. Тому доводиться користуватися не лише лампами та ліхтарями, а й простими свічками, передають Патріоти України.

Але, на жаль, вони горять швидко і однієї не вистачить на 3-4 години. Видання Lime поділилося інформацією, як продовжити термін горіння свічки. Варто зазначити, що такий виріб може бути різним.

Є воскові свічки. Їх роблять із соєвого чи іншого воску рослинного походження. Час горіння цього виробу трохи більше години. Виріб краще запалювати у просторих приміщеннях, оскільки вони мають специфічний запах.

Також існують свічки із натурального бджолиного воску. Вони не мають неприємного запаху і вважаються найнешкідливішими, хоч і горять теж близько години.

Третій тип – парафінові свічки. Вони згоряють всього за 30 хвилин, від їхнього запаху може крутитися і боліти голова. Тому після використання бажано провітрювати приміщення.

Найбільш довгогорючим типом виробу є свічки з гелю. Вони будуть джерелом світла до чотирьох години, але великим мінусом є неприємний запах.

Тепер потрібно розібратися, чому вироби згоряють так швидко. Свічка горітиме набагато швидше, якщо поруч знаходиться обігрівач або будь-яке інше джерело тепла. Також якщо в приміщенні досить жарко, це також скоротить термін горіння виробу.

Протяг, або якщо свічка стоїть не прямо, а під нахилом, також може скоротити час її використання. Якщо полум'я буде досить високим, виріб почне коптити і вигорить швидше ніж за годину.

Якщо у свічки довгий гніт, він гнутиметься і свічка не прослужить довго. Також радять зливати зайвий віск чи парафін під час горіння свічки, щоби вона згоріла не так швидко.

Існує кілька способів продовжити термін горіння. Додайте трохи солі в розплавлений парафін, свічка стане менше плавитися і прослужить довше.

Можна заморозити свічку в морозилці, перш ніж використовувати. Замерзлий віск щільніший і горить набагато довше. Найкраще охолоджувати їх перед кожним використанням.

Свічки з довгим ґнотом згоряють швидше. Потрібно зрізати його коротше і робити так перед кожним використанням, щоб його довжина не перевищувала 1 см. Якщо зливати зайвий віск чи парафін, свічка прослужить довше. Візьміть скляну або металеву ємність, закріпіть у ній новий ґніт і зливайте туди зайве. Так згодом ви отримаєте ще одне джерело світла.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...