Як прибрати катишки зі светра або штанів: ТОП-4 методи, про які ви точно не знали

Катишки на речах з'являються не просто так - вони утворюються в той момент, коли ви перете одяг або просто носите його, створюючи тертя тканини об тканину. Чим довше ворс і нижче щільність тканини, тим вище ймовірність, що на одязі з'являться катишки, передають Патріоти України.

Як прибрати катишки - машинка і руки

Таке пристосування - найшвидший і легкий спосіб позбавлення від катишек. Виглядає як електробритва, продається в спеціалізованих магазинах. Може працювати на батарейках або акумуляторі, бореться з катишкамі, зрізуючи їх лезом.

Користуватися машинкою потрібно обережно, щоб не розрізати тканину, тому, проводячи лезами по одязі, злегка натягуйте його і не притискайте пристрій до речей занадто сильно. Після закінчення роботи вам потрібно зняти відсік для сміття і витрусити з нього катишки.

Як прибрати катишки з одягу бритвою - техніка

Цей метод вимагає максимальної обережності, адже зробити дірку на речах простіше простого. Враховуйте, що брати потрібно не нову, а вже колишню у використанні бритву, щоб вона не була занадто гострою.

Увімкніть світло або настільну лампу, розкладіть одяг на рівній поверхні і натягніть. Потім проведіть бритвою по проблемних ділянках кілька разів, поки не видалите всі катишки.

Як прибрати катишки зі штанів ножем

Вам потрібен звичайний канцелярський ніж, який нескладно придбати в магазині. Інструкція по взаємодії з предметом така ж, як в способі 2 - натягуйте тканину і зрізайте ножем катишки з неї. По мірі очищення збирайте катишки руками і викидайте в сміття.

Як прибрати катишки з синтетики скотчем

Метод підійде тільки для легких тканин, на яких катишки нещільні і тримаються слабо. Наприклад, в'язані і вовняні речі скотчем не здолати, тому не рекомендуємо і намагатися.

Для того, щоб ефективно і швидко прибрати катишки з худі, футболки або іншого одягу, відмотайте 10-15 см скотча, приклейте на тканину і ретельно розгладьте. Через 2 хвилини різким рухом відірвіть скотч, натягуючи тканину - ви побачите, як всі катишки залишилися на смужці клейкої стрічки.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...