Як прибрати неприємний запах із холодильника - прості і дієві способи

Від неприємного запаху з холодильника дуже важко позбутися. Навіть вимивши його дорогими засобами і викинувши зіпсовані продукти, різкі аромати можуть і далі наповнювати вашу кухню з кожним відкриттям дверцят, передають Патріоти України.

Є кілька лайфхаків, які допоможуть у боротьбі з цією проблемою. Про найдієвіші з них розповіло видання Express.

Харчова сода

Сода справляється із найтяжчими забрудненнями. Також вона є нейтралізатором ароматів, збалансовуючи рН кислих і лужних речовин. Спершу експерти радять вимити холодильник з використанням содового розчину. Окрему увагу приділіть поличкам, рещіткам та дверцятам.

Найпростіший рецепт: у ємність з водою налийте соду і протріть рідиною внутрішні поверхні холодильника. Можна взяти 1.5 л води та 2 столові ложки соди. Є дуже цікавий спосіб: відкриту пачку соди слід поставити у холодильник мінімум на 72 години. Вона має увібрати неприємні запахи.

Кава або лимон

Якщо ви помили холодильник і викинули залишки їжі, а неприємний запах лишився, можна використати лайфхак з меленою кавою або лимоном. У неглибоку чашку слід насипати мелену каву і лишити її в холодильнику на 3 дні. Аналогічний лайфхак стосується лимонного соку. Кава діє як абсорбент, тому від запахів не лишиться і сліду.

Як мити холодильник

Щоб нейтралізувати сморід, варто дотримуватися кількох важливих порад. Якщо вчасно не чистити фільтри, в них може накопичуватися цвіль. Очищувати їх треба мінімум раз у 6 місяців. Перш ніж мити холодильник зсередини, підметіть і пропилососьте під ним. У цих місцях накопичується багато крихт та залишків їжі, які з часом можуть гнити.

Не забувайте про піддон для води. Він може покритися цвіллю, якщо його довго не очищувати. Мити піддон радять теплою водою зі звичайним миючим засобом для посуду. Надмірна кількість води у холодильнику є ознакою несправності ущільнювача. Від зайвої вологи з’являється неприємний аромат.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...

Психологічний тест: Наскільки міцні ваші стосунки

четвер, 28 березень 2024, 16:14

Кожна людина мріє про щасливі і міцні стосунки. Але часто буває, що партнери не можуть подолати перешкоди і труднощі або просто не підходять один одному, передають Патріоти України. Дізнатися, які перспективи у ваших відносин, допоможе психологічний те...