Як приготувати ароматний глінтвейн: ТОП-3 смачні рецепти в морозні дні

У морозні вечори, прийшовши додому після важкого робочого дня, як ніколи хочеться відчути затишок і тепло. І якщо ви вже спробували зробити вітамінний чай з обліпихи, рекомендуємо вам звернути увагу на глінтвейн, передають Патріоти України.

Класичний глінтвейн

Інгредієнти: пляшка червоного сухого вина (1 шт.), апельсин (1 шт.), гвоздика (6 шт.), кориця (1 щіпка), аніс (1 щіпка), мускатний горіх (1 щіпка), імбир мелений (1 щіпка), мед або цукор (2-3 ст. л.), вода (100 мл).

  • До каструлі викласти всі спеції, залити невеликою кількістю води і відправити на плиту.
  • Довести до кипіння, потім проварити ще 2 хвилини, закрити кришкою і залишити на 10 хвилин, щоб спеції "розкрилися".
  • Влити в каструлю червоне вино, додати скибочки нарізаного апельсина, цукор або мед. Нагріти вино зі спеціями, але не доводити до кипіння.
  • Процідити глінтвейн і можна подавати до столу.

Глінтвейн з білого вина

Інгредієнти: сухе біле вино (600 мл), вода (120 мл), апельсин (1 шт.), цукор-пісок (2-3 ст. л.), корінь імбиру (1 шт.), паличка кориці (1 шт. ), бадьян (2-3 шт.), кардамон (2-3 шт.).

  • Апельсин промити під проточною водою, нарізати дрібними скибочками.
  • У каструлю налити воду, додати спеції і апельсин. Проварити після закипання пару хвилин.
  • Додати цукор, а потім - вино. Потримати на вогні, поки не з'являться перші бульбашки - але ні в якому разі не кип'ятити.
  • Можна подавати до столу, розливши по спеціальним келихах і прикрасивши скибочкою лимона і паличкою кориці.

Безалкогольний глінтвейн

Інгредієнти: виноградний сік (3 склянки), вода (0,5 склянки), цедра апельсина (2 ст. л.), лимонна цедра (2 ст. л.), яблуко (0,5 шт.), родзинки (2 ст. л.), кориця (1 ч. л.), гвоздика (0,5 ч. л.), кардамон (щіпка), імбир (1 г).

  • Яблуко промити під проточною водою, нарізати середніми скибочками. Натерти цедру з лимона і апельсина (ці фрукти також можна нарізати скибочками і покласти в глінтвейн).
  • У велику каструлю влити воду, виноградний сік і висипати спеції. Додати лимонну цедру, нарізане яблуко і цедру апельсина.
  • Поставити каструлю на плиту, нагріти, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню.
  • Накрити кришкою і дати напою настоятися 5-10 хвилин.


Це може здивувати! ТОП-10 вуглеводних продуктів, які не провокують набір зайвої ваги

субота, 18 січень 2025, 23:10

Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...