Як приготувати деруни, щоб всі просили добавки - найважливіші секретики

Практично в кожній родині господині час від часу готують деруни. Це та найпростіша страва, для приготування якої потрібно мінімум інгредієнтів, вони ще є досить дешевими, передають Патріоти України.

Здавалося б, у кожної господині можуть бути свої секретики, та й це така проста страва, яку неможливо зіпсувати. Однак це не так. Далеко не кожен може приготувати соковиті деруни з рум'яною хрусткою скоринкою.

Ми розібралися, як правильно готувати цю страву і на що важливо звертати увагу, щоб всі попросили добавки після того, як спробують ваші деруни.

Яку обрати картоплю

В першу чергу вам необхідно вибрати правильні інгредієнти для приготування дерунів. Як всім відомо, головним з них в цій страві є картопля. Але підійде для цієї страви не кожен сорт.

Відмінним варіантом стане картопля з підвищеним вмістом крохмалю. Сміливо можна брати міцну картоплю з шорсткою шкіркою і жовтуватою серединкою. А ось молода картопля зовсім не підійде для дерунів, тому що в ній дуже маленький вміст крохмалю.

Однак тут на допомогу може прийти крохмаль, куплений в магазині. Ви можете додати всього 1-2 столових ложки і деруни вже краще будуть тримати форму.

Як натирати картоплю

Багато господинь не хочуть довго морочитися з дерунами і натирають картоплю на крупній тертці. Однак це помилка, адже тоді з великою ймовірністю готова страва буде сухою.

Кращим варіантом стане натирання на дрібній тертці. Важливо робити це по черзі з цибулею, тоді картопля не потемніє. Також можна перекрутити все в комбайні або м'ясорубці.

Чи потрібно додавати борошно

Якщо ви впевнені в тому, що у вашій картоплі дуже багато крохмалю і деруни навіть без борошна будуть добре тримати форму, то цей інгредієнт можна не додавати.

Однак, якщо ви вважаєте, що суміш вийшла занадто рідка, то можна додати борошно. Але краще не використовувати більше, ніж 1-2 столових ложки. Річ у тому, що великий вміст борошна може зробити ваші деруни "гумовими".

Як правильно смажити деруни

Після того як ви підготували суміш для дерунів, додали туди необхідні спеції (можна додати для смаку 1 столову ложку сметани), деруни можна сміливо починати смажити.

Кращою сковородою для смаження дерунів стане чавунна або керамічна. Якщо у вас таких немає – не біда. Головне, щоб сковорода була добре розігріта. Смажити деруни потрібно на рослинній олії. Її повинно бути стільки, щоб картопляна суміш була покрита наполовину. Тоді деруни вийдуть рум'яними, соковитими і хрусткими.

Картопляні оладки потрібно смажити на кожній стороні всього по кілька хвилин – до появи рум'яної скоринки. По готовності бажано промокнути деруни паперовими серветками, щоб прибрати непотрібний жир.

Це така смакота! Простий рецепт домашнього ароматного сала

неділя, 28 квітень 2024, 21:30

Сало смачне, якщо його правильно приготувати. Найкраще приготувати його самому. Пропонуємо рецепт, за яким сало вийде ароматним, ніжним та стане ваше фаворитом. З магазинним його не порівняти, передають Патріоти України. Для приготування вам знадобитьс...

Навіщо цінителі кави додають у напій лимонний сік

неділя, 28 квітень 2024, 21:14

Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...