
Практично в кожній родині господині час від часу готують деруни. Це та найпростіша страва, для приготування якої потрібно мінімум інгредієнтів, вони ще є досить дешевими, передають Патріоти України.
Здавалося б, у кожної господині можуть бути свої секретики, та й це така проста страва, яку неможливо зіпсувати. Однак це не так. Далеко не кожен може приготувати соковиті деруни з рум'яною хрусткою скоринкою.
Ми розібралися, як правильно готувати цю страву і на що важливо звертати увагу, щоб всі попросили добавки після того, як спробують ваші деруни.
В першу чергу вам необхідно вибрати правильні інгредієнти для приготування дерунів. Як всім відомо, головним з них в цій страві є картопля. Але підійде для цієї страви не кожен сорт.
Відмінним варіантом стане картопля з підвищеним вмістом крохмалю. Сміливо можна брати міцну картоплю з шорсткою шкіркою і жовтуватою серединкою. А ось молода картопля зовсім не підійде для дерунів, тому що в ній дуже маленький вміст крохмалю.
Однак тут на допомогу може прийти крохмаль, куплений в магазині. Ви можете додати всього 1-2 столових ложки і деруни вже краще будуть тримати форму.
Багато господинь не хочуть довго морочитися з дерунами і натирають картоплю на крупній тертці. Однак це помилка, адже тоді з великою ймовірністю готова страва буде сухою.
Кращим варіантом стане натирання на дрібній тертці. Важливо робити це по черзі з цибулею, тоді картопля не потемніє. Також можна перекрутити все в комбайні або м'ясорубці.
Якщо ви впевнені в тому, що у вашій картоплі дуже багато крохмалю і деруни навіть без борошна будуть добре тримати форму, то цей інгредієнт можна не додавати.
Однак, якщо ви вважаєте, що суміш вийшла занадто рідка, то можна додати борошно. Але краще не використовувати більше, ніж 1-2 столових ложки. Річ у тому, що великий вміст борошна може зробити ваші деруни "гумовими".
Після того як ви підготували суміш для дерунів, додали туди необхідні спеції (можна додати для смаку 1 столову ложку сметани), деруни можна сміливо починати смажити.
Кращою сковородою для смаження дерунів стане чавунна або керамічна. Якщо у вас таких немає – не біда. Головне, щоб сковорода була добре розігріта. Смажити деруни потрібно на рослинній олії. Її повинно бути стільки, щоб картопляна суміш була покрита наполовину. Тоді деруни вийдуть рум'яними, соковитими і хрусткими.
Картопляні оладки потрібно смажити на кожній стороні всього по кілька хвилин – до появи рум'яної скоринки. По готовності бажано промокнути деруни паперовими серветками, щоб прибрати непотрібний жир.
Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...
Ви роками користуєтесь одними й тими ж налаштуваннями пральної машини? Це звична помилка. Дізнайтеся, які дві програми прання шкодять вашому одягу і рахунку за електроенергію, а також як правильно налаштувати цикл, щоб одяг довше виглядав новим, переда...