Як приготувати домашній майонез на молоці без яєць


Майонез для багатьох став улюбленим соусом. Але склад магазинного продукту неприємно вражає, тому варто спробувати один раз приготувати, щоб більше не купувати. Варіантів є безліч, але цей на молоці неймовірно ніжний, легкий та смачний, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування майонезу візьміть:
150 мл теплого молока
250 мл рослинної олії
1,5 ч.л. гірчиці (у зернах чи пастоподібну)
3 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. солі
1 ч.л. цукру

У посуд для збивання, рекомендуємо обрати високу банку або пластикову чашу, вливаємо тепле молоко й олію кімнатної температури. Ніж блендера опускаємо на дно посуду і починаємо збивати, плавно піднімаючи блендер вверх і опускаючи вниз.

Потім у збите молоко з олією додаємо гірчицю, сіль, цукор, лимонний сік і знову ретельно збиваємо. Маса стане білою, досить густою.

Зберігати майонез варто в холодильнику, в щільно закритому посуді, бажано не більше 5 днів.

Густоту майонезу можна регулювати кількістю олії. Відповідно, якщо додати більше, то майонез буде густішим, як провансаль.

Дуже смачно! Як приготувати капустяники замість котлет та голубців

вівторок, 14 травень 2024, 18:09

Прості та швидкі рецепти допомагають протягом робочого тижня економити час на приготуванні їжі. Смачно нагодувати родину хоче кожна господиня. Завдяки кулінарним експериментам, з’явився рецепт капустяників. Як їх приготувати, читайте далі. З молодої ка...

А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

вівторок, 14 травень 2024, 17:08

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом. Для приготування потрібно. Як готувати. Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в хол...