Майонез для багатьох став улюбленим соусом. Але склад магазинного продукту неприємно вражає, тому варто спробувати один раз приготувати, щоб більше не купувати. Варіантів є безліч, але цей на молоці неймовірно ніжний, легкий та смачний, передають Патріоти України.
Для приготування майонезу візьміть:
150 мл теплого молока
250 мл рослинної олії
1,5 ч.л. гірчиці (у зернах чи пастоподібну)
3 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. солі
1 ч.л. цукру
⠀
У посуд для збивання, рекомендуємо обрати високу банку або пластикову чашу, вливаємо тепле молоко й олію кімнатної температури. Ніж блендера опускаємо на дно посуду і починаємо збивати, плавно піднімаючи блендер вверх і опускаючи вниз.
Потім у збите молоко з олією додаємо гірчицю, сіль, цукор, лимонний сік і знову ретельно збиваємо. Маса стане білою, досить густою.
Зберігати майонез варто в холодильнику, в щільно закритому посуді, бажано не більше 5 днів.
Густоту майонезу можна регулювати кількістю олії. Відповідно, якщо додати більше, то майонез буде густішим, як провансаль.
Якщо ви хочете зберегти молодість мозку - зосередьтеся на сні. Без жартів. За словами нейрофізіологині Луїзи Нікола, засновниці Neuro Athletics, "сон - це найбільш недооцінений інструмент високої продуктивності, який у нас є", передають Патріоти Україн...
Усередині нашого організму діє унікальна система захисту - кишковий бар’єр, який не пропускає небажані речовини. Коли цей бар’єр порушується, виникає запалення, що може стати причиною низки хронічних захворювань - від здуття живота до аутоімунних стані...