Як приготувати фаршировані перці та не переборщити із жиром: Простий рецепт

Влітку як ніколи важливо вживати в їжу якомога більше сезонних овочів, щоб отримати з них максимум корисних вітамінів і мікроелементів. І якщо ви вже не раз готували молоду картоплю, на цей раз зробіть фаршировані перці. Ця страва досить проста в приготуванні, і вона замінить вам повноцінний обід або вечерю, передають Патріоти України.

Інгредієнти: солодкі перці різних кольорів (10-12 шт.), рис (150 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), м'ясний фарш (300-400 г), кріп і петрушка (5-7 гілочок), вершки 10% (600-800 мл), часник (4 зубчики), цибуля зелена (1 пучок), томатна паста (2 ст. л.), сіль, олія рослинна.

Приготування:

Перці промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Акуратно зрізаємо верхівки з хвостиками, вичищаємо серцевину від насіння. Верхівки не викидаємо.

Рис промиваємо кілька разів - до прозорої води. Беремо невеликий сотейник, кип'ятимо там воду, солимо і кладемо в нього промитий рис. Варимо до напівготовності близько 7-10 хвилин. Потім відкидаємо його на друшляк, щоб стекла зайва вода.

Цибулю миємо, чистимо від лушпиння, дрібно рубаємо ножем. Зелень миємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо трохи зелені - прожарюємо ще близько 1 хв.

Якщо ви хочете зробити більш дієтичний варіант перців - для фаршу візьміть куряче або індиче філе, а також підійде нежирна яловичина.

З'єднуємо фарш із рисом, цибулею і зеленню, додаємо сіль, перець та інші спеції за смаком, перемішуємо. Також до фаршу можна додати нарізану дрібно моркву - для більшої соковитості.

Беремо перці та викладаємо в них начинку, зверху накриваємо верхівками з хвостиками. Для соусу необхідно нарізати попередньо вимиту зелену цибулю, зелень і очищений часник.

Розігріваємо чисту сковороду і обсмажуємо цибулю і часник близько 2 хв. на рослинній олії, потім додаємо томатну пасту і вершки. Перемішуємо, додаємо спеції за смаком. Тушкуємо соус приблизно 5-7 хвилин на слабкому вогні, в кінці додаємо нарізану зелень.

Перці викладаємо в глибоку каструлю, заливаємо соусом приблизно до середини і накриваємо кришкою. Готуємо на середньому вогні 35-40 хвилин. До слова, перці також можна запекти в духовці.

Якщо ж ви хочете повністю відмовитися від жирного соусу на зажарці, викладіть перці на сковороду, попередньо застелену пергаментним папером. Накриваємо їх кришкою і залишаємо тушкуватися на близько 40-50 хвилин - ніякої рідини додавати не потрібно. У процесі приготування перці й овочі в начинці самі пустять сік.

Подаємо зі сметаною і свіжим хлібом.


Водіям на замітку! Що впливає на швидке зношування шин в авто

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:30

Новий комплект шин найчастіше є помітною для сімейного бюджету покупкою. Тому автовласникам важливо, щоб гума на автомобілі служила довго - а так, на жаль, виходить не завжди. Причин прискореного зношення покришок декілька, і на всі з них водій може вп...

Психологічний тест! Що тривожить вас прямо зараз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:12

Наша підсвідомість звикла ховати нашу тривогу в дальню шухляду, щоб ми не відчували стрес і спокійно жили далі. Однак часом такі хованки тільки псують життя, тому що виявити, яка проблема вас турбує, практично неможливо, передають Патріоти України. Якщ...