Як приготувати густе варення з черешень - на смак буде як мармелад

Для того, щоб приготувати густе варення, в якому буде ложка стояти, треба взяти всього лише два інгредієнта - черешню та цукор. Натуральне, ароматне варення взимку буде смакувати, мов щойно зварене, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування візьміть:

  • Черешню – 1000 г (без кісточок)
  • Цукор – 800 г

Черешню очистіть, промийте, видаліть кісточки. Додайте до ягід 1/3 частину цукру, перемішайте та поставте на вогонь у каструлі з товстим дном. Проваріть до утворення сиропу. Його варто злити через друшляк та використати потім для компоту або ж приготувати желе, додавши желатин.

Поверніть у каструлю ягоди для подальшого варіння. Всипте залишок цукру, перемішайте і варіть протягом 15 хвилин.

Доки варення буде варитися, варто підготувати банки, простерилізувавши їх та кришки.

Гаряче варення розкладіть у пропарені банки й закрутіть стерильними кришечками. Переверніть їх, накрийте рушником чи ковдрою і тримати в такому стані, поки варення не охолоне.

Зберігайте густе варення з черешні у прохолодних умовах, але не довго, краще поспішати смакувати.

Народні прикмети на 7 листопада: Що треба зробити у Феодотів день для душевного здоров'я

п’ятниця, 7 листопад 2025, 7:08

Православне свято 7 листопада за новим календарем (20 листопада за старим) - день пам'яті святого мученика Феодота Анкірського, (Феодота, корчемника). У народному календарі - Федотів день. За юліанським календарем - день пам'яті мучеників Маркіяна і Ма...

Щоб не було цвілі й конденсату! Ось коли треба відчинити вікна на провітрювання

п’ятниця, 7 листопад 2025, 6:42

Слабке опалення у зимовий період є головною причиною появи у наших оселях плісняви. Коли батареї недостатньо гарячі, вони не справляються з осушенням повітря і спори грибів починають інтенсивно розмножуватись. Зарадити проблемі може допомогти провітрюв...