Як приготувати густе варення з черешень - на смак буде як мармелад

Для того, щоб приготувати густе варення, в якому буде ложка стояти, треба взяти всього лише два інгредієнта - черешню та цукор. Натуральне, ароматне варення взимку буде смакувати, мов щойно зварене, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування візьміть:

  • Черешню – 1000 г (без кісточок)
  • Цукор – 800 г

Черешню очистіть, промийте, видаліть кісточки. Додайте до ягід 1/3 частину цукру, перемішайте та поставте на вогонь у каструлі з товстим дном. Проваріть до утворення сиропу. Його варто злити через друшляк та використати потім для компоту або ж приготувати желе, додавши желатин.

Поверніть у каструлю ягоди для подальшого варіння. Всипте залишок цукру, перемішайте і варіть протягом 15 хвилин.

Доки варення буде варитися, варто підготувати банки, простерилізувавши їх та кришки.

Гаряче варення розкладіть у пропарені банки й закрутіть стерильними кришечками. Переверніть їх, накрийте рушником чи ковдрою і тримати в такому стані, поки варення не охолоне.

Зберігайте густе варення з черешні у прохолодних умовах, але не довго, краще поспішати смакувати.

А ви це знали? Чому літаки залишають білі смуги у небі

субота, 13 грудень 2025, 12:26

Принцип, за яким літаки тримаються у повітрі, давно ні для кого не є ані секретом, ані дивом. Тим більше вражає, що білі сліди, які залишаються за крилатими машинами у небі, досі здаються людям загадковими і навіть стають основою для різних теорій змов...

Що ви побачите першим: саксофоніста чи жіноче обличчя? Відповідь розкриє вашу особистість!

субота, 13 грудень 2025, 12:09

Цей тест на особистість заснований на оптичних ілюзіях. Дослідження показують, що спосіб, яким ми сприймаємо такі зображення, може бути пов’язаний з домінантною півкулею мозку, передають Патріоти України. Людський мозок складається з двох півкуль, які ...