Як приготувати густе варення з черешень - на смак буде як мармелад

Для того, щоб приготувати густе варення, в якому буде ложка стояти, треба взяти всього лише два інгредієнта - черешню та цукор. Натуральне, ароматне варення взимку буде смакувати, мов щойно зварене, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування візьміть:

  • Черешню – 1000 г (без кісточок)
  • Цукор – 800 г

Черешню очистіть, промийте, видаліть кісточки. Додайте до ягід 1/3 частину цукру, перемішайте та поставте на вогонь у каструлі з товстим дном. Проваріть до утворення сиропу. Його варто злити через друшляк та використати потім для компоту або ж приготувати желе, додавши желатин.

Поверніть у каструлю ягоди для подальшого варіння. Всипте залишок цукру, перемішайте і варіть протягом 15 хвилин.

Доки варення буде варитися, варто підготувати банки, простерилізувавши їх та кришки.

Гаряче варення розкладіть у пропарені банки й закрутіть стерильними кришечками. Переверніть їх, накрийте рушником чи ковдрою і тримати в такому стані, поки варення не охолоне.

Зберігайте густе варення з черешні у прохолодних умовах, але не довго, краще поспішати смакувати.

А ви це знали? Чому нержавіюча сталь не ржавіє

середа, 11 вересень 2024, 19:10

Іржа є постійною загрозою для заліза, яке легко окислюється як на повітрі, так і у воді. Навіть сталь легко іржавіє, тобто окислення пошкоджує конструкції у будівлях, автомобілях і приладах, передають Патріоти України. Проте нержавіюча сталь не має ціє...

Є секрет! ТОП-8 корисних порад на вечір, які допомагають худнути

середа, 11 вересень 2024, 18:44

Здорова нічна рутина сприяє якісному сну та впливає на процеси обміну речовин та енергію вже наступного дня. Таким чином, щоб схуднути, важливо уникати пізніх перекусів та додаткових калорій увечері, як-от фастфуду чи алкоголю після вечері, передають П...