Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрет шеф-кухаря з ресторану

Звичайне картопляне пюре - це класика, яку люблять майже всі. Проте, щоб воно було справді ніжним, кремовим і ресторанного рівня, варто знати кілька секретів від професійних кухарів. Стюарт, шеф-кухар ресторану Nanna Tate, поділився простими порадами, які допоможуть вам приготувати ідеальне пюре, передають Патріоти України.

Починати слід із вибору правильного сорту картоплі. Найкраще підходять сорти з оптимальним балансом сухої речовини та вологи, такі як Maris Piper або Yukon Gold. Вони забезпечують легку, ніжну і смачну консистенцію.

Після нарізання картоплі на рівні шматочки їх варять у холодній воді до м'якості, що займає приблизно 15 хвилин. Потім воду зливають, а картоплю повертають у каструлю, накривають кришкою і дають пару кілька хвилин — це дозволяє зайвій волозі випаруватися, щоб пюре не вийшло рідким.

Для досягнення ідеальної текстури найкраще використовувати картопляну пресу, хоча й звичайне товкачення теж підійде, але важливо не перестаратися, аби не перетворити пюре на клейкий «клей».

Масло, молоко, сіль і перець рекомендується заздалегідь трохи підігріти (наприклад, у мікрохвильовці приблизно 40 секунд). Це допоможе їм краще перемішатися з картоплею, зробивши пюре більш однорідним і кремовим.

Таке пюре ідеально пасуватиме до будь-яких м’ясних страв — ковбасок, стейків, курятини чи навіть пирогів. Використовуючи ці прості прийоми, ви зможете легко здивувати свою родину або гостей ресторанним смаком.

Хто дружина? Тест, який піднімає IQ і тренує спостережливість

неділя, 5 жовтень 2025, 10:15

У вас всього 5 секунд, щоб знайти справжню дружину! Ця проста, але хитра головоломка перевірить вашу уважність і логічне мислення. Спробуйте знайти правильну відповідь і перевірити свій IQ, передають Патріоти України. На ілюстрації зображений чоловік і...

Жирні плями на кухонних шафах? З цим лайфхаком ви забудете про проблему - все буде сяяти

неділя, 5 жовтень 2025, 9:15

Кухонні шафи - одні з найзабрудненіших предметів меблів у будинку. Щоденне приготування їжі і смаження сприяють накопиченню липкого жиру та пилу. Це не лише псує зовнішній вигляд кухні, а й створює антигігієнічні умови. Регулярне очищення допомагає збе...