Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрет шеф-кухаря з ресторану

Звичайне картопляне пюре - це класика, яку люблять майже всі. Проте, щоб воно було справді ніжним, кремовим і ресторанного рівня, варто знати кілька секретів від професійних кухарів. Стюарт, шеф-кухар ресторану Nanna Tate, поділився простими порадами, які допоможуть вам приготувати ідеальне пюре, передають Патріоти України.

Починати слід із вибору правильного сорту картоплі. Найкраще підходять сорти з оптимальним балансом сухої речовини та вологи, такі як Maris Piper або Yukon Gold. Вони забезпечують легку, ніжну і смачну консистенцію.

Після нарізання картоплі на рівні шматочки їх варять у холодній воді до м'якості, що займає приблизно 15 хвилин. Потім воду зливають, а картоплю повертають у каструлю, накривають кришкою і дають пару кілька хвилин — це дозволяє зайвій волозі випаруватися, щоб пюре не вийшло рідким.

Для досягнення ідеальної текстури найкраще використовувати картопляну пресу, хоча й звичайне товкачення теж підійде, але важливо не перестаратися, аби не перетворити пюре на клейкий «клей».

Масло, молоко, сіль і перець рекомендується заздалегідь трохи підігріти (наприклад, у мікрохвильовці приблизно 40 секунд). Це допоможе їм краще перемішатися з картоплею, зробивши пюре більш однорідним і кремовим.

Таке пюре ідеально пасуватиме до будь-яких м’ясних страв — ковбасок, стейків, курятини чи навіть пирогів. Використовуючи ці прості прийоми, ви зможете легко здивувати свою родину або гостей ресторанним смаком.

Вітамін, про який всі забули - він може врятувати вашу печінку

понеділок, 17 листопад 2025, 12:11

Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...

Три ранкові симптоми, які видають перевантажену печінку. Не ігноруйте!

понеділок, 17 листопад 2025, 11:09

За даними Science in Poland, до 15 тисяч людей щороку помирають від захворювань печінки - часто через те, що патології розвиваються непомітно роками. Однак орган подає перші сигнали набагато раніше, зокрема вранці, передають Патріоти України. Фахівці п...