
Звичайне картопляне пюре - це класика, яку люблять майже всі. Проте, щоб воно було справді ніжним, кремовим і ресторанного рівня, варто знати кілька секретів від професійних кухарів. Стюарт, шеф-кухар ресторану Nanna Tate, поділився простими порадами, які допоможуть вам приготувати ідеальне пюре, передають Патріоти України.
Починати слід із вибору правильного сорту картоплі. Найкраще підходять сорти з оптимальним балансом сухої речовини та вологи, такі як Maris Piper або Yukon Gold. Вони забезпечують легку, ніжну і смачну консистенцію.
Після нарізання картоплі на рівні шматочки їх варять у холодній воді до м'якості, що займає приблизно 15 хвилин. Потім воду зливають, а картоплю повертають у каструлю, накривають кришкою і дають пару кілька хвилин — це дозволяє зайвій волозі випаруватися, щоб пюре не вийшло рідким.
Для досягнення ідеальної текстури найкраще використовувати картопляну пресу, хоча й звичайне товкачення теж підійде, але важливо не перестаратися, аби не перетворити пюре на клейкий «клей».
Масло, молоко, сіль і перець рекомендується заздалегідь трохи підігріти (наприклад, у мікрохвильовці приблизно 40 секунд). Це допоможе їм краще перемішатися з картоплею, зробивши пюре більш однорідним і кремовим.
Таке пюре ідеально пасуватиме до будь-яких м’ясних страв — ковбасок, стейків, курятини чи навіть пирогів. Використовуючи ці прості прийоми, ви зможете легко здивувати свою родину або гостей ресторанним смаком.
Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...
За даними Science in Poland, до 15 тисяч людей щороку помирають від захворювань печінки - часто через те, що патології розвиваються непомітно роками. Однак орган подає перші сигнали набагато раніше, зокрема вранці, передають Патріоти України. Фахівці п...