Смажена картопля - це популярна страва та гарнір, який часто можна побачити на столі кожної української сім’ї. Хтось смажить картоплю на салі, хтось з додаванням грибів чи м’яса, а дехто любить, щоб не було нічого зайвого, передають Патріоти України.
Однак, часто господині стикаються з поширеною проблемою, що картопля злиплася, або розімліла. Шефкухар з досвідом Олександр Огороднік поділився корисним лайфхаком, який допоможе приготувати ідеальну смажену картоплю.
Картоплю почистити, помити та нарізати середніми шматочками — кільцями, напівкільцями чи соломкою, за бажанням.
Картоплю після нарізання потрібно залити кип’яченою водою, перемішати та залишити на 1 хвилину у воді.
Картоплю дістати з води та просушити паперовим рушничком.
Якщо ви плануєте готувати картоплю з грибами чи м’ясом, тоді першими варто приготувати їх. Обсмажити на пательні грибочки до готовності, або ж м’ясо і зняти з вогню. Пательню мити не потрібно, туди ж відправте смажитися картопельку.
Смажимо картоплю на середньому вогні протягом 10 хвилин помішуючи кожні 2 хвилини.
Після 10 хв смаження картоплі, додати цибулю і смажити до готовності.
В кінці додати попередньо обсмажені гриби, мілко подрібнений часник, зелень та спеції.
Наприкінці літа на ринках і в магазинах можна знайти безліч стиглих, соковитих фруктів прямо з саду. Саме зараз найкращий час їсти їх свіжими, а також готувати смачні заготовки на зиму. Проте іноді буває складно розрізнити подібні фрукти. Чи мають вони...
Кава давно стала незамінним ранковим ритуалом для мільйонів людей. Проте навіть улюблений напій може заважати схудненню - якщо в нього додавати зайві калорії, передають Патріоти України. За даними видання Eat This, Not That!, найкращий спосіб зберегти ...