Як приготувати ідеальну смажену картоплю - рецепт, який варто повторити вдома

Смажена картопля - це популярна страва та гарнір, який часто можна побачити на столі кожної української сім’ї. Хтось смажить картоплю на салі, хтось з додаванням грибів чи м’яса, а дехто любить, щоб не було нічого зайвого, передають Патріоти України.

Однак, часто господині стикаються з поширеною проблемою, що картопля злиплася, або розімліла. Шефкухар з досвідом Олександр Огороднік поділився корисним лайфхаком, який допоможе приготувати ідеальну смажену картоплю.

Інгредієнти на одну середню пательню (орієнтовно 2 порції) :

  • 4-5 середніх картоплини;
  • 1 середня цибулина;
  • гриби (за бажанням);
  • 1 зубчик часнику;
  • кріп, петрушка;
  • сіль, перець;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування

Крок 1

Картоплю почистити, помити та нарізати середніми шматочками — кільцями, напівкільцями чи соломкою, за бажанням.

Крок 2

Картоплю після нарізання потрібно залити кип’яченою водою, перемішати та залишити на 1 хвилину у воді.

Крок 3

Картоплю дістати з води та просушити паперовим рушничком.

Крок 4

Якщо ви плануєте готувати картоплю з грибами чи м’ясом, тоді першими варто приготувати їх. Обсмажити на пательні грибочки до готовності, або ж м’ясо і зняти з вогню. Пательню мити не потрібно, туди ж відправте смажитися картопельку.

Крок 5

Смажимо картоплю на середньому вогні протягом 10 хвилин помішуючи кожні 2 хвилини.

Крок 6

Після 10 хв смаження картоплі, додати цибулю і смажити до готовності.

Крок 7

В кінці додати попередньо обсмажені гриби, мілко подрібнений часник, зелень та спеції.

Цей лайфхак виручить: Що робити, якщо улюблені джинси сіли після прання

четвер, 21 листопад 2024, 22:10

Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...