Як приготувати ідеальний домашній майонез: ТОП-3 простих рецепти

Що може бути краще за добре приготовлену їжу з правильно підібраним до неї соусом? Адже уявити собі, що в лазаньї немає смачного соусу бешамель - неможливо. Так і з майонезом. Звісно, до нього можна ставитися по-різному, але з тим, що з ним смачніше, погодяться всі, передають Патріоти України.

І якщо ви проти майонезу магазинного, то є прекрасна альтернатива – приготувати його вдома. Так ви знатимете, з чого він зроблений і який кінцевий результат отримаєте. У добірці представлені 3 рецепти домашнього майонезу та обов'язкові правила під час його приготування.

Для смачного домашнього майонезу треба:

  • Щоб усі інгредієнти були кімнатної температури.
  • Бажано домашні яйця. Так ви отримаєте насичений жовтий відтінок. Магазинні яйця дадуть світліший відтінок.
  • Краще готувати майонез із соняшниковою і оливковою олією, в пропорціях 1:3. Забагато оливкової олії дасть гіркоту.
  • Для смаку майонезу використовуйте спеції: сушений часник, мелений чорний перець, зелень.

Домашній майонез (рецепт 1)

Інгредієнти

  • 1 яйце
  • 150 г сметани 20-30%
  • 100 мл олії
  • 1 ч. л. яблучного оцту
  • 1 ч. л. солі
  • ½ ч. л. цукру
  • 2 зубчики часнику
  • Приправи за смаком

Спосіб приготування

  1. Яйце, цукор, сіль, оцет і олію збити міксером близько хвилини.
  2. Додати сметану, подрібнений часник і улюблені приправи і збивати ще хвилину.

Домашній майонез (рецепт 2)

Інгредієнти
  • 250 мл соняшникової/оливкової олії (пропорція 1:3)
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. лимонного соку

Спосіб приготування

  1. З'єднати всі інгредієнти, збити занурювальним блендером до потрібної консистенції.

Домашній майонез (рецепт 3, вегетаріанський)

Інгредієнти

  • 1 склянку соєвого молока
  • 1,5 склянки олії
  • 2 ч. л. яблучного оцту
  • Гірчиця, сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. У блендер налити соєве молоко, почати збивати.
  2. Додати спеції і яблучний оцет.
  3. Тонкою цівкою почати вливати олію та збивати до потрібної консистенції.

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...