Як приготувати ідеальний домашній майонез: ТОП-3 простих рецепти

Що може бути краще за добре приготовлену їжу з правильно підібраним до неї соусом? Адже уявити собі, що в лазаньї немає смачного соусу бешамель - неможливо. Так і з майонезом. Звісно, до нього можна ставитися по-різному, але з тим, що з ним смачніше, погодяться всі, передають Патріоти України.

І якщо ви проти майонезу магазинного, то є прекрасна альтернатива – приготувати його вдома. Так ви знатимете, з чого він зроблений і який кінцевий результат отримаєте. У добірці представлені 3 рецепти домашнього майонезу та обов'язкові правила під час його приготування.

Для смачного домашнього майонезу треба:

  • Щоб усі інгредієнти були кімнатної температури.
  • Бажано домашні яйця. Так ви отримаєте насичений жовтий відтінок. Магазинні яйця дадуть світліший відтінок.
  • Краще готувати майонез із соняшниковою і оливковою олією, в пропорціях 1:3. Забагато оливкової олії дасть гіркоту.
  • Для смаку майонезу використовуйте спеції: сушений часник, мелений чорний перець, зелень.

Домашній майонез (рецепт 1)

Інгредієнти

  • 1 яйце
  • 150 г сметани 20-30%
  • 100 мл олії
  • 1 ч. л. яблучного оцту
  • 1 ч. л. солі
  • ½ ч. л. цукру
  • 2 зубчики часнику
  • Приправи за смаком

Спосіб приготування

  1. Яйце, цукор, сіль, оцет і олію збити міксером близько хвилини.
  2. Додати сметану, подрібнений часник і улюблені приправи і збивати ще хвилину.

Домашній майонез (рецепт 2)

Інгредієнти
  • 250 мл соняшникової/оливкової олії (пропорція 1:3)
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. лимонного соку

Спосіб приготування

  1. З'єднати всі інгредієнти, збити занурювальним блендером до потрібної консистенції.

Домашній майонез (рецепт 3, вегетаріанський)

Інгредієнти

  • 1 склянку соєвого молока
  • 1,5 склянки олії
  • 2 ч. л. яблучного оцту
  • Гірчиця, сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. У блендер налити соєве молоко, почати збивати.
  2. Додати спеції і яблучний оцет.
  3. Тонкою цівкою почати вливати олію та збивати до потрібної консистенції.

Дачникам на замітку! Як захистити вишню і черешню від зимових морозів

понеділок, 15 грудень 2025, 12:30

Для отримання багатого та якісного врожаю вишні та черешні необхідно забезпечити цим кісточковим деревам надійний захист від зимових морозів та несприятливих погодних умов. Хоча ці культури досить морозостійкі, молоді саджанці та недостатньо підготовле...

Миєте волосся над ванною? Одна зміна положення врятує ваш хребет

понеділок, 15 грудень 2025, 11:30

Не у всіх вдома є душ, тому миття волосся над ванною або раковиною часто супроводжується неприємним дискомфортом у попереку. Тривале стояння в нахиленому положенні може викликати напругу, біль і навіть ризик різкого прострілу в спині, передають Патріот...